Μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου από τη ΔΕΔΑ.

 

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, μετά την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη Δράμα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου και στην Καβάλα, με όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.

 

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας αποτελεί ξεχωριστό υποέργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Ορεστιάδα). Είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.060.000 € και η Περιφέρεια καλύπτει το μισό της χρηματοδότησης με πόρους του ΕΣΠΑ.

 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη, τον εντεταλμένο περιφερειακό συμβούλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη και τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας και Πρόεδρο της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜΘ κ. Αρχέλαο Γρανά.

 

 

(δελτίο Τύπου)