Η Καβάλα βρίσκεται στην τρίτη θέση της πανελλαδικής κατάταξης που παρουσιάζεται η μεγαλύτερη που παρουσιάζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση τα τελευταία 24ωρα. 

 

Στις 13 πρώτες θέσεις επίσης είναι η Ξάνθη, ο Έβρος και η Ροδόπη, όπως προκύπτει από τον πίνακα  όλων των περιοχών της χώρας με βάση τον χθεσινό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε πληθυσμιακό δείγμα 100.000 κατοίκων.

 

Με κριτήριο, την πυκνότητα των κρουσμάτων στον πληθυσμό κάθε περιοχής που είναι το βασικό ζητούμενο ώστε να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος που υπάρχει σε κάθε νομό της Ελλάδος.

 

Η Μαγνησία είχε την Τετάρτη περίπου 42 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, η Κοζάνη (τουλάχιστον τέσσερις φορές έχει βρεθεί στην διάρκεια της πανδημίας να παρουσιάζει σημαντική έξαρση κρουσμάτων) με περίπου 40, ακολουθεί η Καβάλα με περίπου 30, ενώ η Δράμα είναι στην 17η θέση με περίπου 18 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. 
 

Η διαφορά της Καβάλας με την υπόλοιπη χώρα 

 

Η Θεσσαλονίκη είναι στη σχετική κατάταξη στην 7η θέση με περίπου 24 νέες μολύνσεις στο ίδιο αριθμό πολιτών, ενώ η δυτική Αττική (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος , Φυλή, Μέγαρα κι άλλες περιοχές) που αποτελούν την πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής είναι στην 9η θέση.

 

Ακολουθούν στον σχετικό πίνακα τα Τρίκαλα με 21 νέες διαγνώσεις ανά 100.000 κατοίκους κι η Ευρυτανία που παρουσίασε τις τελευταίες σχετικά με τους κατοίκους της μεγάλο αριθμό νέων φορέων (20).

 

Στις τεσσερις τελευταίες θέσεις είναι η Θεσπρωτία, η Κέρκυρα, η Ηλεία (που είχε πληγεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας) και τα Ιωάννινα με ένα έως δύο κρούσματα στους 100.000 κατοίκους. Εντυπωσιάζει η μεταβολή της επιδημιολογικής κατάστασης στα Ιωάννινα τα οποία στις αρχές Οκτωβρίου ήταν στις κορυφαίες θέσεις, όμως ελήφθησαν δραστικά, επίπονα μέτρα με τη βοήθεια και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΛΑΣ κλπ και βρίσκεται πλέον «θετικός» ουραγός σε αυτή την κατάταξη.

 

Δείτε του πίνακες: