"Δυστυχώς, τα τελευταία 24ωρα, μέλη της οικογένειας του Νοσοκομείου Καβάλας έχασαν τη μάχη με τον COVID-19, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που νοσηλεύονται, είτε στην αντίστοιχη κλινική ή στη ΜΕΘ", αναφέρει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: 

 

"Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα. Το τίμημα είναι βαρύ, όχι μόνο για τον γενικό πληθυσμό, αλλά και για τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας

 

Θα περίμενε κανείς από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να αναγνωρίσει έμπρακτα τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καβάλας και των λοιπών δομών του ΕΣΥ. Αντ’ αυτού, περιορίστηκε στα χειροκροτήματα. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει προτάσεις, σε μορφή τροπολογιών, που αφορούν την ενίσχυση των εργαζομένων, τη διαδικασία μόνιμων προσλήψεων, την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά κτλ. Συγκεκριμένα, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε, στις 26 Μαρτίου τροπολογία με την οποία εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο. Σήμερα, εννέα μήνες μετά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας ζητά από τον Υπουργό να πράξει το αυτονόητο και να αναγνωρίσει τις θυσίες τους, εντάσσοντας τους στο ειδικό αυτό πλαίσιο. Μάλιστα, ως ενίσχυση των επιχειρημάτων του Σωματείου, κατέθεσα, σήμερα αναφορά σχετικά με το αίτημά τους, στον αρμόδιο υπουργό. 

 

Επιπρόσθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αιτήθηκε την καταβολή ειδικού, έκτακτου επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, κάτι που αρνήθηκε να πράξει η Κυβέρνηση, εμμένοντας στην ιδεοληπτική της προσέγγιση απέναντι σε ό,τι είναι δημόσιο.

 

Περιορίστηκε στην καταβολή επιδόματος μόνο στους εργαζόμενους στις ΜΕΘ, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΓΕΣΥΚ (δες ΕΔΩ), η οποία ζήτησε με επιστολή της την ακύρωση του απαράδεκτου διαχωρισμού των μελών του ΕΣΥ, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τη συνολική στάση του κ. Κικίλια, αποδεικνύοντας την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τις πραγματικές ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.

 

Τέλος, είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο η Κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πληρωμή πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, με κίνδυνο να έρθουν οι γιορτές και να είναι απλήρωτες και οι τακτικές εφημερίες από τον Οκτώβριο και μετά.  

 

Οι νοσηλευτές, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη δομή του ΕΣΥ στην Καβάλα έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά που δεν φρόντισε να καλύψει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Δεν αρκούνται στα βραδινά χειροκροτήματα. Η Κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη αναγνώριση των «ηρώων με τις λευκές ποδιές».