Ανεβασμένη στο youtube βρίσκεται εδώ κι ένα μήνα περίπου η ινδική ταινία Bollywood με τίτλο «Marrne Bhi Do Yaaron» η οποία γυρίστηκε στην Καβάλα. Πρόκειται για παραγωγή του 2019 της εταιρίας Shemaroo, η οποία πραγματοποιήθηκε με χορηγίες του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια» που έδωσαν υποστήριξη στα γυρίσματα. Πολλοί Καβαλιώτες εμφανίζονται ως κομπάρσοι

 

Η Καβάλα κυριαρχεί ως φόντο των γυρισμάτων στα περισσότερα από τα 120 λεπτά της ταινίας, γεγονός που δικαιολογεί τους ισχυρισμούς της Αναστασίας Ιωσηφίδου κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. Στην ίδια, όπως και στην τότε δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, γίνεται ειδική μνεία από τους τίτλους κιόλας της αρχής. 

 

Το τι αποτέλεσμα φέρνει η ταινία στον τουρισμό της περιοχής, είναι... ένα θέμα προς συζήτηση.

 

Πάντως το γεγονός ότι η εταιρία παραγωγής δεν έδωσε βάση στα δικαιώματα διανομής σε κινηματογραφικές αίθουσες αλλά έχει ανεβάσει την ταινία στο σύνολό της στο youtube για δωρεάν προβολή (με πολύ λίγες θεάσεις – για δεδομένα ινδικού κινηματογράφου) μάλλον δίνει «νέα» τροφή για συνέχιση της πολιτικής αντιπαράθεσης.  

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 

 

Δυστυχώς η ταινία δεν έχει υπότιτλους -ούτε αγγλικούς- αλλά γνωρίζοντας την κεντρική ιδέα της ιστορίας, μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει. Αν και δεν πρόκειται για ταινία που θα προέβαλε ποτέ το netflix, αποδεικνύεται τελικά ότι η Καβάλα αποτελεί ένα πολύ ωραίο φόντο για κινηματογραφικά γυρίσματα. 

 

Η υπόθεση

 

Όπως είχαμε γράψει ξανά στο KavalaNews, η υπόθεση του έργου είναι λίγο βαριά αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει τη γλώσσα φαίνεται μάλλον σαν κωμωδία. 

 

Ο Raj Kiran είναι ένας φιλόδοξος νέος που επιθυμεί να εργαστεί στο εξωτερικό και να φτιάξει τη ζωή του. Με τη βοήθεια ορισμένων πρακτόρων και των οικονομιών μιας ζωής που έκανε ο πατέρας του, καταφέρνει να πάρει βίζα για την Ελλάδα. Πέφτει όμως θύμα εκμετάλλευσης καθώς η βίζα του είναι απλώς τουριστική και δεν μπορεί να εργαστεί. 

 

Ο κατεστραμμένος πλέον Ραζ αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Αλλά αποτυγχάνει συνεχώς σε όλες τις προσπάθειές του. Στο δρόμο του βρίσκεται η Ανίτα, η οποία παρακολουθεί τις προσπάθειές του και δέχεται να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το σχέδιό του, αφού πρώτα συμφώνησε στην πληρωμή της.

 

Η συμμαχία του Ραζ και της Ανίτα φέρνει ένα ταξίδι από περίεργες (και αστείες) προσπάθειες αυτοκτονίας και τρέλας.