Άρχισαν να εκταμιεύονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις σχετικά με καταστροφές του έτους 2019 σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης 

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες στη περιοχή του Δήμου Νέστου πρόκειται να λάβουν συνολικά 1.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις σχετικά με τη χαλαζόπτωση τη περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2019. Επίσης, και για τους ίδιους λόγους οι αγρότες στη περιοχή του Δήμου Παγγαίου θα λάβουν αποζημιώσεις συνολικά 300,000 ευρώ σχετικά με τη χαλαζόπτωση τη περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2019, αλλά και τις βροχοπτώσεις Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η προσπάθεια όλων μας ξεκίνησε από τη πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν οι ζημιές, όταν ζήτησα και έλαβα οπτικοακουστικό υλικό για τις ως άνω καταστροφές, το οποίο και μετέφερα στους ιθύνοντες του ΕΛΓΑ. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη δικαίωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς γνωρίζω πολύ καλά και συγκεκριμένα πόσοι και ποιοι αγρότες από κάθε περιοχή επλήγησαν διατηρώντας μαζί τους συνεχή επικοινωνία. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ γι’ αυτό, η προσπάθεια μου για αυτούς τους ανθρώπου του καθημερινού μόχθου υπό απρόβλεπτες συνθήκες θα συνεχιστεί». 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ