Μέχρι τις 18:00 περίπου της Κυριακής 1 Μαρτίου, ενδεχομένως και νωρίτερα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια από την Καβάλα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του κορωνοϊού ή αν πρόκειται για απλή γρίπη. 

 

Η εισαγωγή της 17χρονης στο Νοσοκομείο Καβάλας σήμανε συναγερμό, όχι λόγω των συμπτωμάτων αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν από τους μαθητές σχολείου που πρόσφατα επέστρεψαν από εκδρομή στην Ιταλία. 

 

Η μαθήτρια νοσηλεύεται σε καραντίνα στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου με συμπτώματα πυρετού αλλά γενικότερα καλή κατάσταση. Το μόνο ύποπτο είναι το γεγονός ότι επέστρεψε από χώρα που παρουσιάζει πολλά κρούσματα

 

Ανησυχία ασθενών από την "καραντίνα" των επισκεπτηρίων 

Ασθενείς στο νοσοκομείο Καβάλας αναφέρουν ότι έχουν απαγορευτεί πλήρως τα επισκεπτήρια σε ασθενείς, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία αλλά και τις φήμες. 

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, σε δηλώσεις του στο KavalaNews.GR ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για λόγους πρόληψης.  «Πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης καθώς πρόκειται για συμπτώματα σε παιδί, σε μαθητή. Αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα, τότε θα είναι μεγάλες οι πιθανότητες για διασπορά του ιού λόγω του σχολικού περιβάλλοντος» είπε. 

 

Αρχικώς περιορισμοί στα επισκεπτήρια, τώρα πλήρης απαγόρευση 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο διοικητής του Νοσοκομείου είχε αρχικώς ανακοινώσει ότι μπαίνουν περιορισμοί στα επισκεπτήρια, με τους κυριότερους κανόνες να είναι ένας επισκέπτης ανά ασθενή και αυστηρή τήρηση του τυπικού ωραρίου δηλαδή 17:30-18:30 τις καθημερινές και 11:00-12:30 & 17:30-18:30 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. 

 

Η απόφαση αυτή του διοικητή έχει τροποποιηθεί επί το πολύ αυστηρότερο. Ερωτηθείς για ποιους λόγους ισχύει από την Κυριακή 1η Μαρτίου πλήρης απαγόρευση επισκεπτηρίων, ο κ. Κλειτσιώτης παρέπεμψε στα έκτακτα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έδωσε τη σχετική οδηγία. Επισκεπτήρια θα πραγματοποιούνται μόνο με ειδική άδεια, αναλόγως την ασθένεια και την κατάσταση του κάθε ασθενή.

 

«Κάθε ώρα που περνά μπορεί να έχουμε νέες οδηγίες και οφείλουμε να τις τηρούμε» πρόσθεσε ο κ. Κλειτσιώτης».