Μπορεί προ ημερών ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να ανακοίνωσε αναστολή των εργασιών τοποθέτησης κεραίας της ΥΠΑ στο Υψάριο (ΔΕΙΤΕ σχετικά ΕΔΩ), ωστόσο φαίνεται ότι η ΥΠΑ δεν το βάζει κάτω. 

 

Το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2019, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών ενάντια στο «νέο ραντάρ» έκαναν περιπολία στο Υψάριο και ανακάλυψαν ότι η εταιρία που ανέλαβε το έργο κατασκευής της μεγάλης κεραίας, έχει αποθέσει υλικά και είναι έτοιμη να αρχίσει τις εργασίες κατασκευής. 

 

Περίπου 80 άτομα, κάτοικοι διαφόρων περιοχών του νησιού, πήραν την πρωτοβουλία να ανεβούν το πρωί της Πέμπτης στο Υψάριο με σκοπό να σταματήσουν τις εργασίες. 

 

 

 

Μετά το μεσημέρι, ανάγκασαν τον εργολάβο να σταματήσει ενώ φόρτωσαν όλα τα υλικά σε δύο φορτηγά τα οποία μεταφέρονται στο Δήμο Θάσου μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

 

Το περίεργο είναι ότι όταν έφτασε στο βουνό η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής, βρήκαν εκεί κλιμάκιο της Αστυνομίας το οποίο πιθανώς φρουρούσε… τα έργα εγκατάστασης κεραίας από την ΥΠΑ. 

 

Επεισόδια δεν έγιναν και το συμβάν έληξε με πολύ χαμηλούς τόνους. Φαίνεται όμως ότι θα υπάρξει συνέχεια αφού ο κόσμος τώρα εξαγριώθηκε πολύ περισσότερο από το δούλεμα της ΥΠΑ.

 

Θα ακολουθήσει σύσκεψη της Συντονιστικής για να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κλιμακωθούν μετά το τελευταίο συμβάν. 

 

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την νυχτερινή περιπολία στην οποία εντοπίστηκαν τα υλικά για τη νέα κεραία και από την μεσημβρινή διακοπή των εργασιών.