Αναστέλλεται η απόφαση για την εγκατάσταση κεραίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Υψάριο της Θάσου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το νησί της Θάσου.

 

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στη Θάσο με αφορμή τις εκδηλώσεις του εορτασμού της απελευθέρωσης του νησιού από όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να εξηγήσει επαρκώς τι είναι αυτό που θέλει να εγκαταστήσει στο Υψάριο. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για ραντάρ αλλά για έναν πομποδέκτη ο οποίος ωστόσο δεν θα εγκατασταθεί στο νησί.

 

«Προηγουμένως να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για έναν πομποδέκτη τον οποίο η ΥΠΑ είχε σκοπό να εγκαταστήσει στο Υψάριο σε μία εγκατάσταση που σε επίπεδο των προδιαγραφών ασφαλείας της ήταν επιπέδου ΝΑΤΟ. Εξού και η παρεξήγηση για το ΝΑΤΟ. Επειδή όμως δεν έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση με έλλειψη σεβασμού προς το λαό της Θάσου από πλευράς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναλάβαμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και αυτή η κίνηση αναστέλλεται μέχρι να εξηγήσουν σε εμάς και στο λαό της Θάσου περί τίνος πρόκειται. Επομένως το Νατοϊκό ραντάρ που δεν είναι Νατοϊκό ραντάρ δεν θα εγκατασταθεί στη Θάσο. Η ΥΠΑ θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να κάνει μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει επαρκώς και μην κάνοντάς το επαρκώς νομίζω ότι λειτουργεί και με ασέβεια απέναντι στην τοπική κοινωνία. Όπως σας είπα Νατοϊκό ραντάρ δεν υπάρχει στη Θάσο και δεν πρόκειται να υπάρξει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.