Xθες 8 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου.

 

Στη εν λόγω σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος, η Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, τρεις Γενικοί Γραμματείς και συγκεκριμένα ο κ.Σκιαθάς, ο κ.Στρατάκος και ο κ. Μουρτίδης, ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης καθώς και ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ.Σάββας Αναστασιάδης και η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση των παρισταμένων και με γνώμονα την εναρμόνιση της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ώστε να μην επιβαρύνεται πλέον η Ελλάδα με πρόστιμα, κατέληξαν ότι στο τέλος αυτής της βδομάδας ή στην αρχή της επόμενης θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αμβυκούχοι και αμπελοκαλλιεργητές να προβαίνουν σε δηλώσεις συγκομιδής σε άλλους προορισμούς, τις οποίες θα καταθέτουν στις κατά τόπους διευθύνσεις Γεωργίας (ΔΑΟΚ), από όπου θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και εν συνεχεία θα τις καταθέτουν στα αρμόδια τελωνεία, τα οποία θα τους χορηγούν τις άδειες απόσταξης.