Νέα Πέραμος

Την Πέμπτη (16/03) συνελήφθη στην περιοχή Βρασίδας Νέας Περάμου Καβάλας, ένας 64χρονος που είχε αλιεύσει 85 τεμάχια του είδους “ολοθούριο” χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας. 

Την Τετάρτη (15/02) έγινε η ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Τη γεωστρατηγική θέση που είχε το λιμάνι της Νέας Περάμου από τα αρχαία ακόμα ίσως χρόνια αναδεικνύει ο Μάκης Ζουμπλιός.

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στη Νέα Πέραμο υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης, μετά την είδηση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου στην περιοχή, αλλά και τις φημολογίες για το κλείσιμο υποκαταστήματος τράπεζας.

Παρά τη ματαίωσή της λόγω καιρικών συνθηκών στις 4 Νοεμβρίου, η γιορτή του Τσίπουρου πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Ματαιώνεται λόγω καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή σύμφωνα με την ΕΜΥ η “Γιορτή Τσίπουρου” στη Νέα Πέραμο της Δ.Ε. Ελεύθερων του Δήμου Παγγαίου.

Η πρώτη βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι και τον χορό έσυραν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης...

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Αποθεώθηκε η Ελευθερία Αρβανιτάκη από τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Η επιχείρηση του Κωνσταντίνου Κάρλου επεκτάθηκε λίγο αργότερα στο λιμάνι της Νέας Περάμου – Καβάλας, 

Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα λόγω πεζοδρόμησης.

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο χωριό ξανά, την Κυριακή 3 Ιουλίου ταξίδεψε στη Νέα Πέραμο της Καβάλας.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (2/7), από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Νέας Περάμου Παγγαίου Καβάλας, 65χρονη λουόμενη.

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο χωριό ξανά, ταξιδεύει την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 12:00 στην Νέα Πέραμο της Καβάλας.

"Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης για τους κατοίκους της υπαίθρου, ενώ συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η απαξίωση της περιοχής", αναφέρει σε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο.  

Την παραίτηση του από το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Περάμου ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Γιάννης Κανίογλου. Άφησε μάλιστα αιχμές για τη λειτουργία του Οργάνου κάνοντας λόγω για υποβάθμιση. 

Τέλος μπήκε στη λειτουργία των ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο Καβάλας, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Δημήτρη Μπαταλογιάννη.

Την ικανοποίηση, του παρά την «θολή» όπως χαρακτηρίζει απάντηση του ΟΛΚ στην δημοσιοποίηση φωτογραφιών που έδειχναν μία άθλια εικόνα στο λιμάνι της Νέας Περάμου, εκφράζει ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Λυμπεράκης.

Την έδρα του παραδίδει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός μετά από 8 χρόνια θητείας όπως έκανε γνωστό ο ίδιος.

Την δική του απάντηση δίνει ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, στον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Λυμπεράκη σχετικά με τις φωτογραφίες που δείχνουν εικόνες εγκατάλειψης στο λιμάνι της Νέας Περάμου.

Σελίδες