Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων σας προσκαλεί  στο παραδοσιακό, λαϊκό γλέντι που διοργανώνει την Παρασκευή  19 Ιουλίου 2019, ώρα 9 μ.μ., πίσω από το παλιό Σχολείο Φιλίππων στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια». 

 

Στην εκδήλωση  θα βραβευτούν οι άριστοι αθλητές και αθλήτριες από το χωριό των Φιλίππων ή  με καταγωγή απο αυτό.

 

Την Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ώρα 9μ.μ.  στον ίδιο χώρο,  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση χορευτικών  συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής. 

 

Θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας « Η Βοϊράνη», ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος  Ελευθερούπολης «Το Πράβι», η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες» Καβάλας και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων. 

 

Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με την συμμετοχή του  Ανέστη Ραμπίδη στο τραγούδι.

 

To πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στους Φιλίππους ξεκίνησε το 1925. Οι πρώτοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο χωριό ξεκίνησαν ένα  παραδοσιακό γλέντι με σκοπό να ξεχνούν τις έγνοιες και τις δυσκολίες τους. Έχτισαν το γραφικό εξωκλήσι του άνω Προφήτη Ηλία και  την δεκαετία του 1950 το γλέντι είχε καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της περιοχής. Το πανηγύρι όμως με την μετανάστευση ατόνησε και  από το 1983 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων σχεδιάζει με πολύ μεγάλη επιτυχία διήμερες εκδηλώσεις δίνοντας έμφαση στο ρόλο της παράδοσης και του πολιτισμού.

 

 

Είσοδος Ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση:  Δήμος Καβάλας

(δελτίο Τύπου)