ψ

 

Νησιωτική Πολιτική – Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

 Στην προεκλογική εξόρμησή μας στη Θάσο με μεγάλη λύπη διαπίστωσα την άγνοια που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους του νησιού για τις ωφέλειες του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ). Η άγνοια αυτή είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της δυσκολίας του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει γνωστές τις νομοθετικές παρεμβάσεις του και συνολικά το έργο του από τα ΜΜΕ, που το αντιμετώπιζαν πάντα υπονομευτικά.

 

 Το ΜΙ, θεσπίζει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς με ΜΜΜ από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

 

 Δικαιούχοι του ΜΙ είναι:

α) οι κάτοικοι των νησιών και βέβαια και της Θάσου,

β) το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νησί,

γ) οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μόνιμη έδρα στο νησί.

 

Διαδικασία εγγραφής και χρήσης του δικαιώματος:

1.Με την εγγραφή στον ιστότοπο https://metaforikoisodynamo.gr/ κάθε άτομο και κάθε επιχείρηση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό (ΜΑΝ).

2.Κατά την έκδοση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου καταχωρείται το ΜΑΝ και στη συνέχεια πιστώνεται στο λογαριασμό του δικαιούχου το ποσό που του αναλογεί.

 

 Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική  ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, https://metaforikoisodynamo.gr/.

 

 Κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου να κάνουν χρήση του ΜΙ γιατί έτσι θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος.

 

(δελτίο Τύπου)