γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Όλα ξεκίνησαν όταν έριξε «βολές» κατά της Έλενας Ακρίτα στο Facebook ο Νίκος Καρανίκας, με τον πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, να τη «φωτογραφίζει», αλλά να μην αναφέρει το όνομά της.

 

Αφορμή αποτέλεσαν οι αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, που προκάλεσαν την αντίδραση της συζύγου του πρωθυπουργού, ανακοινώνοντας μάλιστα πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ακολούθησε και ανάρτηση του πρωθυπουργού που έκανε λόγο για «στοχοποίηση».

 

Η βουλευτής αρχικά απάντησε με ανάρτησή της σε σχόλιο του Θάνου Δημάδη για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

 

Ο δημοσιογράφος είχε συγκρίνει την κυρία Γκραμπόφσκι με τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μπακμπέθ

 

Ο Νίκος Καρανίκας έκανε λόγο για «μισογυνισμό μιας γυναίκας», προσθέτοντας ότι «μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφουενσερισμού». Καταλήγει γράφοντας ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται».

 

Η ανάρτηση Καρανίκα για την Έλενα Ακρίτα έλεγε: «Ο μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική.

 

Καμιά επικράτεια και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό. Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού. Άλλο πράγμα η βουλευτική ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα αυτά ο Μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά.

 

Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται.

 

Και ενώ νομίζαμε ότι καθαρίσαμε και όλα μπλέχτηκαν περισσότερο ήρθε ακόμη ένα κουβάρι, όταν στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων αναφέρθηκε μέσα από νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Καρανίκας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μάλιστα, επικαλέστηκε τις αποφάσεις των δικαστηρίων απέναντι σε συκογαντίες κατά των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αν τα πόθεν έσχες είναι έργο της αδιαφάνειας τότε η δικαιοσύνη θα πάρει θέση. Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με «Αν» και με υπόνοιες», καταλήγει ο κ. Καρανίκας.

 

Παράλληλα, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει μία παλαιότερη ανάρτηση του, επισημαίνοντας ότι  «η σκανδαλοθηρία απομακρύνει τη προεκλογική πολιτική κουβέντα και μετατρέπεται σε προεκλογική βαβούρα εντυπώσεων που περιμένει τη βεβαίωση των εισαγγελέων και όχι των πολιτών που στις εκλογές θα πρέπει να κρίνουν τις πολιτικές προτάσεις για το αύριο των εκλογών σε σχέση με την περίοδο που πέρασε - εκτός από τον βίο των στελεχών που κατηγορούνται για σκάνδαλα και θίγεται η αξιοπρέπεια μας».

 

Στην ανάρτησή του αναφέρει ο Νίκος: «Σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα.

 

Για να θυμηθούμε ότι όταν κυβερνούσε ο Συριζα μας κατηγορούσαν ότι κλέβαμε το κράτος και αγοράζαμε βίλες λέγοντας ότι τα πόθεν έσχες μας ήταν της αδιαφάνειας.

 

Οδηγηθήκαμε σε δικαστήρια και έληξε υπέρ της αλήθειας καταδικάζοντας τις συκοφαντίες.

 

Αν τα πόθεν έσχες είναι έργο της αδιαφάνειας τότε η δικαιοσύνη θα πάρει θέση.

 

Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με «Αν» και με υπόνοιες».

 

Και μου κάνει εντύπωση μια και είχα την εντύπωση ότι ο Νικόλας είχε αποσυρθεί και είχε βρει έναν άλλο δρόμο…

 

Και το λέω αυτό γιατί μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής τον είχα δει να φωτογραφίζεται με τον Άδωνι Γεωργιάδη και μάλιστα στις 27 Ιανουαρίου 2024, τρέχοντος έτους όταν εγκαινίασαν μαζί την πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

 

Από τη μία, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετανιωμένος για την πρώτη του αντίδραση στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, από την άλλη ο Νίκος Καρανίκας τον χαρακτήρισε «παρεξηγημένο» υπουργό.

 

Στην ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση που είχε για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ αναγνώρισε ως «πρωτοπόρο» στην υπόθεση αυτή τον Νίκο Καρανίκα.

 

Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ- που τότε ήταν στην αντιπολίτευση- κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα. «Με ρώτησαν για έναν σύμβουλο τότε πρωθυπουργού, τον κ. Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση, την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει “η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος” και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση», υπενθύμισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων», συνέχισε και πρόσθεσε:

 

«Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία».

 

Κουβάρι σου λέω Νικόλα, κουβάρι…