Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά, ζήτησε από τον υφυπουργό να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την έκδοση οικοδομικών αδειών για τα κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα.

Σε σύγκριση των τιμολογίων ρεύματος προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαχειριστικές μελέτες για όλα τα δάση, συνεργασία των δασικών συνεταιρισμών με επιχειρήσεις βιομάζας και επιδότηση της απόρριψης δασικής πιστοποιημένης βιομάζας, μέσω ενός νέου εθνικού συστήματος εμπορίας ρύπων αποκλειστικά από τον δασικό τομέα προβλέπει το νέο σύστημα διαχείρισης δασών που παρουσίασε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στις 19 Μαΐου υπεγράφη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απόφαση για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αναφορικά με τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού που αφορά 4 περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες παρουσιάζουν ισχυρό γεωθερμικό επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροπαραγωγής.

Η Ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων τεχνικών επαγγελμάτων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει πως ζήτησε συνάντηση δύο φορές με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Σκρέκα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα εργατικά ατυχήματα.

Στις 2 Δεκεμβρίου (και όχι στις 4 Νοεμβρίου που αρχικώς είχε ανακοινωθεί) θα αρχίσει για την Καβάλα, τη Θάσο και την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγρα

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β΄49/ 18-01-19).

Η έναρξη υλοποίησης του έργου των ΕΠΜ για όλη την Ελλάδα, με χρηματοδότηση 17,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και θα αποτελέσει μοχλό αειφόρου ανάπτυξης με την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18) παρατείνεται, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η πιλοτική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειώνμέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια. 

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσυνδέθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

Έργο ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή των.Φιλίππων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από την Καβάλα. Πρόκειται για ένα έργο που θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.