Η Ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων τεχνικών επαγγελμάτων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει πως ζήτησε συνάντηση δύο φορές με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Σκρέκα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα εργατικά ατυχήματα.

 

Οι επιστολές που ζητούσαν συνάντηση δεν εισακούστηκαν, με τον ΟΣΕΤΕΕ να ζητά εκ νέου συνάντηση μετά το τραγικό δυστύχημα σε λατομείο στην Καβάλα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕΤΕΕ αναφέρει τα εξής:

 

“Κύριε Υπουργέ,

 

σε συνέχεια των δύο προηγούμενων επιστολών μας, στις οποίες δεν λάβαμε καμία απάντηση και με αφορμή το χθεσινό νέο θανατηφόρο ατύχημα σε λατομείο του ν. Καβάλας, σας επαναφέρουμε το αίτημά μας για συνάντηση ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των εργατικών δυστυχημάτων στους τομείς ευθύνης σας, όπως είναι η ενέργεια και ο εξορυκτικός κλάδος.

 

Αγωνιούμε.  Σκεπτόμενοι τα τελευταία γεγονότα της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, θεωρούμε απαραίτητη έστω και καθυστερημένα την άμεση έναρξη της συνεργασίας μας και την ενεργοποίηση από πλευράς σας, των κρίσιμων πολιτικών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ασφάλειας της εργασίας χωρίς να περιμένουμε  το μεγάλο δυστύχημα στον εξορυκτικό κλάδο.”