Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά, ζήτησε από τον υφυπουργό να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την έκδοση οικοδομικών αδειών για τα κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαου Ταγαρά, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της παράτασης της προθεσμίας της έκδοσης οικοδομικών αδειών για τα κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα.

 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι με τον Ν. 4759/2020 δύναται να οικοδομούνται γήπεδα, κατά παρέκκλιση άρτια, για τα οποία έχει υποβληθεί αίτημα για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας ή έχει υποβληθεί αίτημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση έγγραφης βεβαίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης μέχρι 9/12/2022, αν στην τελευταία περίπτωση η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 31 η Μαρτίου 2024.

 

Ωστόσο, όπως έχει ενημερωθεί ο Βουλευτής, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας των αρμοδίων Υπηρεσιών Δόμησης, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση των ήδη υποβληθεισών προεγκρίσεων και των εγγράφων βεβαιώσεων.

 

Επειδή ο κίνδυνος να απωλέσουν οι ιδιοκτήτες το δικαίωμα οικοδόμησης των ακινήτων τους είναι υπαρκτός, ο Βουλευτής ζήτησε την παράταση της προθεσμίας μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2024. 

 

Οι αρμόδιοι άκουσαν το αίτημα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο Βουλευτής εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκρισή τους.”