εμβολιασμοί

O Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, στέλνει το δικό του μήνυμα για τους εμβολιασμούς, με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού (22 έως 28 Απριλίου), από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Σε εμβολιασμούς βρεφών και παιδιών στο Χρυσοχώρι Καβάλας, προχώρησαν οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζοντας τις δράσεις τους για τα παιδιά με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Τους σκύλους που φιλοξενούνται στο κτήμα προσωρινής επανένταξης εμβολιάζει για δεύτερη μέρα σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμος Καβάλας. 

Ανοίγει αύριο το πρωί, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών κατά του κορωνοϊού.

Ένας στους 3 πολίτες στην Καβάλα και ένας στους 4 στη Θάσο άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 

Δύο εβδομάδες προθεσμία για την τρίτη δόση έχουν όσοι είναι άνω των 60 ετών διαφορετικά θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, από 13 Δεκεμβρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου υποχρεωτικά ουσιαστικά, καθώς θα λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. 

Ο ΕΜΑ μπορεί να έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών, ο κλήρος όμως πέφτει στους γονείς, με τις απόψεις να διίστανται για την ώρα.

 

Το υψηλότερο ποσοστό ανοσίας υπαλλήλων (από εμβολιασμό ή νόσηση), μεταξύ των Δήμων του νομού Καβάλας καταγράφεται στον Δήμο Θάσου, που συγκαταλέγεται στους 10 πρώτους Δήμους της βο

Την Τετάρτη (14/10) πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης ακόμα μια δράση εμβολιασμού κατοίκον,

Άνοιξε σήμερα (30/9) η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στους πολίτες άνω

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς με τα νούμερα να είναι απογοητευτικά.

Ένταση εικράτησε από το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Καβάλας.Εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί οι οποίοι σήμερα έχουν πάρει ρεπό από τη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου μέχρι το μεσημέρι να βγουν τα οριστικά  αποτελέσματα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τεθούν σε αναστολή εργασίας. 

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επανέλθει η κανονική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στις δια ζώσης συνεδριάσεις. 

Κανείς δεν θα μπαίνει μέσα στο Δημαρχείο της Καβάλας αν δεν επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24/8 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μαζί με τους τέσσερις Δήμαρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου και τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της περιοχής μας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. 

Την έντονη ανησυχία της για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νομό Καβάλας εξέφρασε στον ΚavalaNews 

Ο πρώτος θάνατος ασθενούς στην Ελλάδα που πέθανε από κορωνοϊό ενώ είχε εμβολιαστεί πλήρως και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, είναι γεγονός.

Αντίστοιχη υστέρηση καταγράφεται σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα αλλά και στην περιοχή Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Οι κατά τόπους διαφοροποιήσεις πάντως είναι σημαντικές. 

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουλίου μία ακόμα συγκέντρωση και πορεία κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Καβάλα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. 

Τρόπους για να πειστούν οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν εξετάζουν στην κυβέρνηση. Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πιστός και συνεχίζει να υπηρετεί το δόγμα του υγειονομικού σαμποτάζ, όπως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Έκκληση στην τοπική αυτοδιοίκηση για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού απευθύνει με επιστολή του προς τους δημάρχους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικώ

Την έντονη ανησυχία της για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, μιλώντας στον KavalaNews 102.8.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο εξής θα υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι διστακτικοί έναντι των εμβολίων

«Δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τα 150 ευρώ στους νέους είναι ευτελισμός της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Το σχέδιο για άρση περιορισμών μόνο για εμβολιασμένους πολίτες θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως και αύριο Δευτέρα.

Σελίδες