Την έντονη ανησυχία της για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νομό Καβάλας εξέφρασε στον ΚavalaNews 102.8 η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αναστασία Αντωνίου

 

«30 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο νοσοκομείο και σκεφτόμαστε να ανοίξει κι άλλη κλινική. Καταδικάζουμε συνανθρώπους μας με σοβαρά προβλήματα να μην έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και να αναγκάζονται να πάνε σε ιδιώτες γιατί στο νοσοκομείο οι κλινικές συρρικνώνονται για να δεχθούν περιστατικά covid», τόνισε. 

 

«Δεν τηρούμε τα μέτρα σωστά και ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας δεν εμβολιάζεται. Δεν υπάρχει άλλη προστασία. Ας μην πλανώνται από παραφιλολογίες», λέει η κ. Αντωνίου. 

  

Έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και να εμπιστευτούν τους γιατρούς ενώ τόνισε ότι «θα δούμε μεγαλύτερη αύξηση. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική» αναφέρει. 

 

«Είναι παρανοϊκό να σκεφτόμαστε ότι μας βάζουν τσιπάκι ή μας ελέγχουν ή μας δηλητηριάζουν. 

 

Το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 95-97%. Το εμβόλιο αποτρέπει σε τεράστιο ποσοστό τη βαριά νοσηλεία και τον θάνατο», επισημαίνει η κ. Αντωνίου. 

  

Επίσης είπε ότι: «είναι ανεύθυνο είπε να μην μένουν σε καραντίνα όσοι διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί στον ιό γιατί έτσι η διασπορά θα γίνει ανεξέλεγκτη στο νομό», είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε η κ. Αντωνίου στον KavalaNews 102.8: