Ένας στους 3 πολίτες στην Καβάλα και ένας στους 4 στη Θάσο άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 

 

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας οι πολίτες άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι στο 67% και στο 75% στη Θάσο 

 

Όσον αφορά στο γενικό πληθυσμό στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας έχει εμβολιαστεί το 54% του πληθυσμού και το 62% στο νησί της Θάσου 

 

Σε 24 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 60 ετών είναι κάτω από το φράγμα του 70%. Συνολικά στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού σε 68 από 74 Περιφερειακές Ενότητες είναι κάτω του 70%, ενώ η εικόνα για τους πολίτες των άνω των 60 ετών είναι καλύτερη με 24 περιφέρειες να μην αγγίζουν το «φράγμα» του 70%.

 

Σύμφωνα με τον χάρτη σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.

 

Συγκεκριμένα η εικόνα για τους πολίτες των άνω των 60 ετών είναι καλύτερη με 24 περιφέρειες να μην αγγίζουν το «φράγμα» του 70%.

 

Σύμφωνα με τον χάρτη εμβολιασμού που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. η Ευρυτανία είναι ουραγός στους εμβολιασμούς με το ποσοστό των άνω των 60 ετών να είναι μόλις 37%. Ακολουθούν η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%, ενώ στο «κόκκινο» του εμβολιαστικού χάρτη βρίσκονται πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Αρτα, Καβάλα, Γρεβενά). 

 

Τα ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό

 

Στον γενικό πληθυσμό, όπως φαίνεται στον εμβολιαστικό χάρτη της Ελλάδας που παρουσιάζει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ουραγός στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι και πάλι η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

 

Χαμηλά ποσοστά, όμως, παρουσιάζει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και η Βόρεια Ελλάδα, με το Κιλκίς, την Πιερία και τη Δράμα να εμφανίζουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω από 50% και άλλες 12 Π.Ε. (Σέρρες, Πέλλα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Εβρος, Φλώρινα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά, Ροδόπη, Καστοριά, Λάρισα) να μην ξεπερνούν το 60%, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα.

 

Αντίθετα, μόλις 6 Περιφερειακές Ενότητες έχουν καταφέρει να υπερβούν το 70%, με πρωταθλήτρια τη Μύκονο (80%) και ακολουθούν η Σαντορίνη (79%), η Μήλος (75%), η Πάρος (73%) και η Κως (73%). 

 

Τέλος, στην πρωτεύουσα, αρνητική πρωτιά στους εμβολιασμούς έχει η Δυτική Αττική με 45%, ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 55%, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 62%, ο Κεντρικός και Νότιος Τομέας με 66% και 67% αντίστοιχα, ενώ την κούρσα σέρνει ο Βόρειος Τομέας με 72%.

 

Δείτε τον χάρτη