Στις 28 Ιουνίου είχε αρχικώς προγραμματιστεί να αρχίσουν οι εκδηλώσεις για το Kavala Air Sea Show 2016 το οποίο αναμένεται να είναι μεγαλύτερο και πιο θεαματικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις, με περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις και μεγαλύτερη συνολική διάρκεια.

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Με αφορμή και την οριστική από ό,τι φαίνεται ματαίωση της φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκάκι στην Καβάλα μεταξύ 16-26 Ιουνίου 2016, η οργανωτική επιτροπή του Kavala AirShow αποφάσισε την διεξαγωγή της διοργάνωσης μέσα στο τριήμερο από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26/6/2016. 

 

Η διοργάνωση του 2016 θα κρύβει πολλές εκπλήξεις ενώ θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί κι ένα νέο ρεκόρ Γκίνες.

 

Λεπτομέρειες δεν γίνονται γνωστές μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά εικάζεται πως πρόκειται για την δημιουργία μιας τεράστιας «ζωγραφιάς» ή μηνύματος στον ουρανό, κάτι που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για αντίστοιχο ρεκόρ και μάλιστα από πιλότους που συμμετείχαν σε προηγούμενη διοργάνωση του Air Show της Καβάλας.

 

Πάνω από τον ουρανό της Καβάλας και της Θάσου θα πετάξει κι ένα πιστό αντίγραφο ενός διπλάνου, όμοιου με αυτά που συμμετείχαν στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί τόσο η συμμετοχή της Θάσου στον Πόλεμο αυτό όσο και η άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία του Αεροδρομίου του Πρίνου.

 

Έτσι η Θάσος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ενώσει τις δύο αντικρινές περιοχές: το λιμάνι της Καβάλας και τα λιμάνια Πρίνου και Λιμένα. Αφορμή δεν θα είναι μόνο το πολεμικό αεροδρόμιο του Πρίνου αλλά και γενικότερα η ανάδειξη των 100 ετών αεροπορικής ιστορίας της νήσου.

 

Δείτε το σύντομο promo video της διοργάνωσης

 

 

 

Πέρα από τον σμήναρχο εν αποστρατεία, Παναγιώτη Γεωργιάδη, κομβικό ρόλο στο συντονισμό των εκδηλώσεων θα διαδραματίσει κι αυτή τη φορά η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, η «Δημωφέλεια».

 

Αυτό που αναμένεται να διευρυνθεί είναι η λίστα των συνδιοργανωτών και φορέων-χορηγών. Έτσι πέρα από τον Δήμο Καβάλας και τα νομικά του πρόσωπα, πέρα από τον ΟΛΚ, το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια και την Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας θα εισέλθουν κι άλλοι φορείς. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Δήμος Θάσου, ενδεχομένως και η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου ή ο Οργανισμός Τουρισμού.

 

Κύριος στόχος της διοργάνωσης του 2016 είναι η άντληση πόρων από την «αγορά». Οι μεγάλες χορηγίες από μεγάλες εταιρίες είναι ο πρώτος στόχος στις κρούσεις που ήδη γίνονται και σε περίπτωση θετικής έκβασης, ανάλογο αναμένεται και το αποτέλεσμα.

 

Από την άλλη, αναζητώνται και μικρότερης κλίμακας χορηγοί που απλώς θα μπορούσαν να αναλάβουν μέρος των αυξημένων «λειτουργικών» εξόδων, έτσι ώστε να συνδράμουν για να μην εκτοξευθεί ο τελικός προϋπολογισμός σε δυσθεώρητα ύψη.

 

Δεδομένου ότι αναζητείται τρόπος να παρουσιαστεί κάτι εντυπωσιακό και πρωτοποριακό που θα τραβήξει και διεθνή βλέμματα, γίνεται κατανοητό ότι οι 50.000 ευρώ που καταγράφηκαν ως κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2016, δεν επαρκούν.

 

Το κόστος της διοργάνωσης θα φτάσει τις 90.000 ευρώ, με χρήματα που εκτιμάται ότι θα διαθέσουν η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο αλλά και ο Δήμος Θάσου, που από το 2016 θα μπει στο παιχνίδι. 

 

Δείτε ένα εκτενές video της διοργάνωσης