Κάτω από τα όρια ασφαλείας λειτουργεί το νοσοκομείο Καβάλας είπε στον KavalaNews 102,8 η πρόεδρος των εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα  (δες ΕΔΩ).

 

Σύμφωνα με την κ. Πετράκη η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε για τις συνθήκες που λειτουργεί σήμερα το νοσοκομείο με τις αναστολές εργασίας. Της ζητήθηκε να "τρέξουν" γρήγορα οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού και να απλουστευθεί ο τρόπος ελέγχου των δικαιολογητικών. 

 

Η κ. Πετράκη τόνισε ότι "ήδη 20 με 25 νοσηλευτές μπορούν να προσληφθούν από τους απόφοιτους της σχολής νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καβάλας και ζήτησε αυτό να γίνει μέσω του Υπουργείου χωρίς να χρειαστεί η μεσολάβηση εργολάβου για τις προσλήψεις". 

 

Για τις αποδοκιμασίες των εργαζόμενων στο νοσοκομείο την ώρα της άφιξης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας είπε πως "είναι εύλογο να υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση για το διαχωρισμό που γίνεται με τα άλλα επαγγέλματα".

 

Τέλος η κ. Πετράκη σημείωσε ότι "δεν αποσπάσαμε τίποτα από την κ. Γκάγκα το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι τα σενάρια που επεξεργάζονται είναι οι συγχωνεύσεις κλινικών σύμφωνα με τον οργανισμό του ισχύει από το 2012

 

"Φοβάμαι ότι αυτό που θα γίνει είναι να τεθεί σε ισχύ ο οργανισμός που δεν τέθηκε τότε και αυτό θα φέρει υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καβάλας" συμπληρώνει η κ. Πετράκη. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε η κ. Πετράκη στον KavalaNews 102.8: