Έφυγε από τη ζωή η δημοτική συμβουλος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. 

 

Η Μαρία Φραντζεσκάκη από τα μέσα Αυγούστου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καβάλας, ωστόσο η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

 

Ποια ήταν η Μαρία Φραντζεσκάκη: 

 

Η Μαρία Φραντζεσκάκη γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στην Καβάλα, στην γειτονιά του Βύρωνα. Φοίτησε στο 16ο ∆ημοτικό Σχολείο Καβάλας και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

 

Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας στο Τμήμα Λογιστικής. Εργάστηκε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας από το 1983 έως και το 1991. Από το 1992 υπηρετεί στην ∆.Ο.Υ. Καβάλας και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2017 είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων.

 

Ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς και υπήρξε μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νεάπολης – ∆έπος.

 

Ήταν παντρεμένη με τον Εφοριακό ∆ημήτρη Καρακασίδη και είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων αγοριών.

 

Στις ∆ημοτικές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε τρίτη στο ψηφοδέλτιο της ∆ημοτικής Ενότητας Καβάλας και της ανατέθηκε από την ∆ήμαρχο Καβάλας η θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου της Ενιαίας Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του ∆ήμου Καβάλας. Το 2017 της ανατέθηκε από την ∆ήμαρχο Καβάλας η Αντιδημαρχία ∆ιοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας και ∆ημοτικής Αστυνομίας.

 

∆ιετέλεσε μέλος στα Νομικά Πρόσωπα του ∆ήμου Καβάλας ∆ημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη - Προσχολική Αγωγή και ∆ημοτικό Ωδείο Καβάλας.

 

∆ιετέλεσε επίσης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικών ∆ιαφορών και Επιλύσεων με τους Πολίτες και ως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήμου Καβάλας.

 

Ο αδερφός της Μανώλη Φραντζεσκάκης έγραψε στο facebook: 

 

«Η Μαρία έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό αλλά δεν τα κατάφερε. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και τα μηνύματά αγάπης προς το πρόσωπο της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτή της μάχη. 

 

Ευρισκόμενος σε βαρύ πένθος και βαθιά θλίψη θα ήθελα με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου, να σας παρακαλέσω να προστατεύσετε την υγεία την δική σας και της οικογένειά σας από την λαίλαπα του covid. Η ασπίδα είναι μία, το εμβόλιο. 

 

Όσοι δεν εμβολιαστήκατε, σας κάνω έκκληση ζωής! Εμβολιαστείτε