Καβάλα Σωματείο Εργαζομένων Kavala Oil

Όλα τα Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τα κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας καλούν για στήριξη και συμπαράσταση οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας.

Tην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη για τις απολύσεις των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στα πετρέλαια που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

«Το σωματείο είναι η δύναμή μας και η ασφάλειά μας απέναντι σε κάθε κίνδυνο» διαμηνύουν οι απολυμένοι από τα πετρέλαια οι οποίοι το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση με επίκεντρο τις εξελίξεις στα πετρέλαια

Εκδήλωση συμπαράστασης στους απολυμένους της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 10:00 το πρωί ώρα Αγγλίας 12:00 ώρα Ελλάδας έξω από τα γραφεία της Energean με πρωτοβουλία της Earth Strike UK, της Περιβαλλοντικής Επιτροπής IWW και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (PEF).

Η πρόσφατη έκρηξη και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αποδεικνύει περίτρανα την βασιμότητα των ισχυρισμών μας και επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, παραβρέθηκε στην εκδήλωση αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Energean Oil & Gas, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Μανώλη Κελαϊδάκη.

Στον "αέρα" βρίσκεται και πάλι το blog των εργαζόμενων στα πετρέλαια Καβάλα που εδώ και μερικές ημέρες βρισκόταν εκτός λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για χακάρισμα της σελίδας τους στο Ίντερνετ. Σε κενό ασφαλείας το αποδίδει η Google την πτώση του Blog που ζητά συγνώμη για το λάθος και την αναστάτωση που προκλήθηκε. 

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τους λάθος χειρισμούς που γίνονται στην εξέδρα από τους Ρουμάνους εργάτες που έχουν προσληφθεί από την Ενεργειακή για να καλύψουν μέρος των απολύσεων.

Ανακοίνωση για την αστυνομική επέμβαση στα πετρέλαια της Καβάλας εξέδωσε το πρωί της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου η Ενεργειακή η οποία αναφέρει τα εξής:

Οι καταληψίες του Πρίνου προέβησαν το πρωί της Πέμπτης σε μια ακόμη παρανομία, καθώς μπλόκαραν επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις εγκαταστάσεις.

Η Energean oil που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, με πρόσχημα τις «δυσμενείς οικονομικές συνθήκες» προχωρά στην υλοποίηση «προγράμματος αναδιάρθρωσης» με στόχο τη μείωση του επονομαζόμενου «εργασιακού κόστους» επιδιώκοντας να συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Αποκλιμακώνεται για την ώρα η κατάσταση στην Kavala Oil μετά από την απόφαση διοίκησης της εταιρείας και του Σωματείου Εργαζομένων να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις σχετικά με τις 150 διαθεσιμότητες 

Τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου κοντά στο εργοστάσιο των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη. Σύμφωνα με το σωματείο η κινητοποίηση της αστυνομίας έχει να κάνει με την πιθανή έλευση της διοίκησης της ενεργειακής στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων. 

Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Καβάλα, από άλλους νομούς αλλά και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ επιστρατεύτηκαν τη Δευτέρα  29 Νοεμβρίου για τη συνάντηση του Σωματείου εργαζομένων στα πετρέλαια με την Ενεργειακή.

Επιμένει το Σωματείο Εργαζομένων της Καβάλα Oil με νέα αίτηση προς την Energean να προσκομίσει τα στοιχεία που ζητά μέχρι την Κυριακή 28/11 ενόψει

Διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου είχε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής. 

Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας Nοτιοανατολικής Ευρώπης RETUNSEE απέστειλε επιστολή με την οποία χαρακτηρίζει "εγκληματικές

«Η Διοίκηση της Εταιρείας Energean, σύμφωνα με τις πρόσφατες ενέργειες της, αντιγράφει την αντεργατική συμπεριφορά και «κουλτούρα

Σε μία συμβολική ανάρτηση προχωρούν οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων στην Καβάλα, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την κατάσταση που επικρ

Φούσκα που θα σκάσει χαρακτηρίζει την Ενεργειακή το Σωματείο Εργαζομένων στα πετρέλαια και καταλογίζει στην εταιρεία ψεύτικες εξαγγελίες και αποπροσανατολιστικά δελτία Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση για μπλόκο του Σωματείου σε νέες προσλήψεις στο εργοστάσιο. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιωτάκης «Μη στεκόμαστε στις διατυπώσεις δεν θα μπορούσε να κρυφτεί το γεγονός ότι η εταιρεία αποφάσισε να καταγγείλει τις συμβάσεις δυο ιστορικών στελεχών της με την αφορμή  συνταξιοδότησης όταν τους προτάθηκε να βγουν από μόνοι τους στη σύνταξη, και δεν το αποδέχτηκαν».

«Δεν αποχωρώ με τη θέλησή μου γιατί συνταξιοδοτήθηκα…, με απολύουν γιατί δεν δέχτηκα να υλοποιήσω το σχέδιο της εταιρείας που προβλέπει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του περιβάλλοντος» είπε στον KavalaNews102,8 o πρώην γενικός διευθυντής του εργοστασίου Βαγγέλης Παππάς μιλώντας για τις εξελίξεις στα πετρέλαια. 

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις και περιφρούρηση του εργοστασίου στην Kavala Oil αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι τα κέρδη είναι πάνω από όλα, αλλά θα βρουν την τοπική κοινωνία απέναντί τους» λέει στον KavalaNews 

Με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εκπαιδευόμενο μάγο από την Αυστραλία που τοποθετήθηκε από την Ενεργειακή στο εργοστάσιο και ο οποίος όπως αναφέρουν, παραβιάζει κάθε διαδικασία ασφάλειας γράφει εντολές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον.

Στην Καβάλα βρέθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ), Παναγιώτης Κουντουσιάδης όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στα

Τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων στην Kavala oil "Το βαρέλι", κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δήμου Καβάλας προς όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας για την υλοποίηση εθελοντικών δράσεων,ανέλαβαν να καθαρίσουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι Παρασκευή 16 Μαΐου συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και της Βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου, με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στην KAVALA OIL A.E  «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ».

Οι αρνητικές οικονομικές συγκυρίες και η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δημιούργησαν, πρόσθεσαν και εξακολουθούν να δημιουργούν ισχυρές αμφιβολίες για το μέλλον της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα, η οποία σήμερα απασχολεί 270 άμεσες θέσεις εργασίας

Σελίδες