Απεργιακές κινητοποιήσεις και περιφρούρηση του εργοστασίου στην Kavala Oil αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου.

 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις των στελεχών του εργοστασίου Βαγγέλη Παππά και Κώστα Ιωαννίδη με το πρόσχημα, όπως αναφέρουν, της συνταξιοδότησης αν και οι ίδιοι όταν τους προτάθηκε το είχαν αρνηθεί. Αντιδρούν επίσης στο σχέδιο αναδιάρθρωσης στο οποίο θέλει να προχωρήσει η Ενεργειακή. 

 

Ότι λέει ψέματα στην τοπική κοινωνία με την προσχηματική, όπως τη χαρακτήρισε συνταξιοδότηση των δυο διευθυντών καταλόγισε στην Ενεργειακή ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Kavala Oil Μανώλης Κελαϊδάκης μιλώντας στον KavalaNews 102,8. 

 

Τόνισε πως έχει ζητηθεί πολλές φορές από την εταιρεία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζόμενους μετά την εθελούσια έξοδο 11 ατόμων από το εργοστάσιο τα οποία όπως είπε ο κ. Κελαϊδάκης μέχρι σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

 

«Αποφασίσαμε να διαφυλάσσουμε την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου», είπε και αρνήθηκε ότι υπάρχει παρεμπόδιση στελεχών της εταιρείας στην Kavala Oil. 

 

«Αυτό που λέμε είναι ότι δεν δεχόμαστε να μας δίνουν εντολές άνθρωποι που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις για τις ζωές, την εργασία μας και την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Εμείς ζητάμε να αρθούν οι όροι που παρουσίασαν για την εξυγίανση του εργοστασίου, να αντικατασταθούν οι εργαζόμενοι που έφυγαν και θα σταματήσουμε κάθε ενέργεια», είπε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Κελαϊδάκης. 

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 ο Μανώλης Κελαϊδάκης