Ενεργειακή Αιγαίου

Η πρώτη φόρτωση πετρελαίου από την παραγωγή του Πρίνου, για τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα τις πρώτες ημέρες του 2024.

Η Energean αναλαμβάνει Χορηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Καβάλας «Πάνθηρες», η οποία την τρέχουσα περίοδο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές της σε φορείς της Νέας Καρβάλης προχώρησε η Energean, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. 

Στην ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου σχετικά με τις υποψηφιότητες εργαζομένων της εταιρείας σε δημοτικούς συνδυασμούς απαντά το σωματείο.

Η Energean κατά πάγια πρακτική δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε εκλογικές διαδικασίες είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο.

Η έμφαση στο φυσικό αέριο και η αποθήκευση CO2 για τη μείωση των εκπομπών αποτελούν μονόδρομο για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας. 

Η Energean προτάσσει την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Περιοχή Ολύμπου στην θάλασσα του Ισραήλ, έναντι του κοιτάσματος Tanin.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στον Κόλπο της Καβάλας η τμηματική εγκατάσταση της νέας εξέδρας Λάμδα, από την οποία θα αναπτυχθεί το δορυφορικό του Πρίνου κοίτασμα Έψιλον.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άνω των 150 εκατ. δολ. επένδυση της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Μια νέα ανακάλυψη, την 4η στην θάλασσα του Ισραήλ, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ η Energeanplc.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Energean στηρίζει έμπρακτα μαθητές της Θάσου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με την δωρεά σχολικών ειδών.

Στην θέση στην οποία θα λειτουργήσει στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται πλέον το FPSO “Energean Power”, το οποίο θα αναπτύξει ισραηλινά κοιτάσματα της Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και όντας το πρώτο FPSO στην ιστορία που θα επιχειρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και το ετήσιο κόστος συντήρησης του ειδικού οχήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία του νομού Καβάλας, ανέλαβε η Energean, στο πλαίσιο στήριξης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικά και συναφή προβλήματα.

Η Energean ενημερώνει ότι, σε σχέση με τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα την 21η Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και σε σχέση με την παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίο

Σημαντική αύξηση της παραγωγής της εκτιμά η Energean  (LSE: ENOG TASE: אנאג) για το 2022, καθώς αναμένεται από το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς να ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ. 

Μία 58χρονη γυναίκα διακομίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου από το λιμάνι του Πρίνου προς το Νοσοκομείο Καβάλας η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Διακομίστηκε με τη συνοδεία γιατρού με το σκάφος της Ενεργειακής. 

Στην απόλυση 24 εργαζομένων προχώρησε σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου η Ενεργειακή Αιγαίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία «εκτός Πρίνου τέθηκαν όσοι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων, περιβάλλοντος και εγκαταστάσεων». Συγκεκριμένα όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Ως παράνομη, καταχρηστική και προσχηματική αποκρούει η Energean την εκ μέρους μεγάλου αριθμό εργαζομένων στον Πρίνο άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας επισημαίνει σε ανακοίνωση της η εταιρεία και τονίζει πως "Θέση στον Πρίνο έχουν όσοι θέλουν να εργαστούν με βάση τη νομιμότητα, τους  κανόνες λειτουργίας και τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας"

Όπως έχει συμβεί κατ΄ επανάληψη στον Πρίνο της Καβάλας, το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της Energean είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για συμβολή σε κάθε ανθρωπιστική προσπάθεια και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται. 

 "Δεν λειτουργεί η επικοινωνία της εξέδρας Δέλτα με το εργοστάσιο- Δεν  επιτράπηκε σε τεχνικό να μεταβεί στην εξέδρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα".

 

Τα πρώτα αποτελέσματα 6μήνου με πλήρως ενοποιημένη την Edison E&P ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Ισραήλ η Energean Plc, η οποία γνωστοποίησε μεγάλη άνοδο τόσο της παραγωγής όσο και όλων των οικονομικών μεγεθών καθώς και σημαντική πτώση στην εκπομπή ρύπων, με επιδόσεις καλύτερες από τις προβλέψεις που έχει δώσει η εταιρεία.

Η Energean καταδικάζει απερίφραστα τα νέα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων της που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Ν. Καρβάλης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέσα για την αντιμετώπισή τους

Επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποστέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με την οποία ζητά ενημέρωση για το αν έχουν τηρηθεί οι όροι της χρηματοδότησης ύψους 100 εκ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία ENERGEAN OIL & GAS S.A. με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αμέσως μετά την έγκριση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. 

Εκατό δωροεπιταγές για την προμήθεια αγαθών από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται και στην περιοχή της Καβάλας προσέφερε η Ενεργειακή Αιγαίου. 

Οι άριστες επιδόσεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Energean για την Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία τιμάται σήμερα 28 Απριλίου σε όλο τον κόσμο.

Τρεις κόκκινες γραμμές θέτουν οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil για να λήξει η διαμάχη που έχει ξεκινήσει με την Ενεργειακή Αιγαίου μετά την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 

"Ο Υπουργός ήταν σαφής: "....Το κράτος βοηθά την επιχείρηση για να επενδύσει και όχι να μειώσει τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους στον Πρίνο, θίγοντας την ασφάλεια και τα οφέλη της κοινωνίας της Καβάλας.", αναφέρει επίσης ο κ. Κελαϊδάκης 
 

Σε όλο τον κόσμο αλλά ειδικά με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού προέκυψε μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της παραγωγής. Έκλεισαν δεκάδες - εκατοντάδες κοιτάσματα και πολύς κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά είπε από την πλευρά του μιλώντας στον kavalaNews 102,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της ενεργειακής

Σε ψευδή στοιχεία βασίζει η Ενεργειακή Αιγαίου τα προβλήματα που παρουσιάζει για να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ανέφερε στον KavalaNews 102,8 o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μανώλης Κελαϊδάκης. 

Σελίδες