ελληνοτουρκικά

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ζωντανά στο στούντιο του Newsbomb.gr σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. 

Στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε ότι το κλίμα έντασης που δυστυχώς δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

«Έχει σοβαρά λάθη ως προς το θέμα της Γλώσσας και την ταυτότητας» και «φαίνεται από ενστάσεις που διατυπώνουν οι Βούλγαροι», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις, οι προκλήσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

Τέλος στις διαρροές απορρήτων πληροφοριών για την αμυντική διάταξη στη χώρα θέλει να βάλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και δήλωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

«Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όρια μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την Τουρκία.

Την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και την παρουσία του πρωθυπουρ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση την Τετάρτη (16/3) με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο πε

Τουρκικό παραλήρημα σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου. 

 

Συνέντευξη εφ'ολης της ύλης έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα "Τα Νέα", με την οποία καλεί την Τουρκία να αλλάξει συμπε

Στο στόχαστρο της Άγκυρας μπαίνουν τα πετρέλαια της Θάσου, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τ

"Όσο οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον βασικό στρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, τόσο αναβαθμίζεται η στρα

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, είχε σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί

Την ανάγκη η Ελλάδα, σε σχέση με την Τουρκία, να συνεχίσει τη διπλωματική προσπάθεια, παράλληλα όμως να φροντίζε

Τα 25 projects με την Τουρκία, για τα οποία έγινε η πρώτη επαφή στην Καβάλα (δες

«Υπήρξαν 25 συμπεφωνημένα σημεία οικονομικής συνεργασίας που συζητήθηκαν στην Καβάλα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) φτάνει στην Καβάλα ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Σενάτ Ονάλ, όπου θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει ιδιωτική περιήγηση στη Θράκη. 

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, θα έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλ

Πρωτοφανή χαρακτήρισε τον «καυγά» Δένδια -Τσαβούσογλου ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, της MDCA, ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους θα γίνει η τελική αξιολόγηση για το θέμα της απόκτησης φρεγατών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα στράτευσης των γυναικών και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η μελλοντική στράτευση στα 18.

 

Η Ελλάδα κινείται «βάσει ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου με ιεράρχηση αναγκών, προτεραιότητες και προσαρμογή στην οικονομική δυνατότητα της χώρας, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Την πεποίθησή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επανεξοπλίζονται «στο πλαίσιο ενός μεγάλου και οργανωμένου σχεδίου», με τη συμβολή των επιτελείων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Ουάλας είχε την Τετάρτη 20/1 ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

Η διάρκεια και συνέπεια στην αποχή προκλήσεων, που ζητεί η Αθήνα αλλά και η Ε.Ε από την Άγκυρα, διακόπτεται ξανά από μια σειρά navtex για τουρκικές ασκήσεις σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου, μεταξύ Σααμοθράκης - Θάσου - Λήμνου. 

 

Το Καστελλόριζο αποτελεί την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου για το νέο έτος. 

 

Μετά το μπαράζ των Navtex την Κυριακή, η Τουρκία επέστρεψε... δριμύτερη τη Δευτέρα, εκδίδοντας και νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους, η οποία αφορά στη διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά ανάμεσα στη Θάσο και την Λήμνο.

 

Σε αυξημένη επιτήρηση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να επισημαίνει ότι «με τη γείτονα πιο προκλητική και εξοπλισμένη εμείς δεν το ρισκάρουμε».

 

Σελίδες