εκπαιδευτικοί

Η ΕΛΜΕ Καβάλας και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους ενημερώνουν για τα νέα “ψηφιακά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς εκτός από την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για νέες προσλήψεις.

Η εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Καβάλας Δημητριάδου Μαρίκα, ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας, που μετέχει στην παιδαγωγική ομάδα εκπόνησης ενός προγράμματος Erasmus+ βρέθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 15 Απριλίου 2023.

Ανοιχτή Επιστολή για τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 έβγαλε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θάσου.

Περισσότεροι από προηγούμενες φορές ήταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Καβάλας που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ.

Περισσότεροι από προηγούμενες φορές ήταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Καβάλας που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των υπολοίπων συμβούλων εκπαίδευσης, καθώς και των διευθυντών σχολικών μονάδων.

Την Παρασκευή (13/01) στη 13:00 έκαναν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έπειτα από κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της τοπικής ΕΛΜΕ. Βασικό αίτημα τους ήταν η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν δυο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους.

Στα συλλαλητήρια των συνδικάτων και των φορέων θα συμμετάσχει το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12:30 στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών για τη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι κάνουν λόγο για «πλήρη εμπαιγμό από την υπουργό Παιδείας».

Πρόκειται για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, όπως λέει στον KavalaNews 102.8 η επιτυχούσα του διαγωνισμού, Στέλλα Αβραμόγλου οι οποίοι ζητούν δικαίωση δικαίωση εδώ και 14 χρόνια από το 2008 οπότε και κέρδισαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

 

Μάσκες υψηλής προστασίας (14.000) μοιράστηκαν σε δασκάλους και καθηγητές του νομού Καβάλας με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη, ωστόσο όπως διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί από την παρτίδ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της «Μέρας Δράσης για την Παιδεία» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Καβάλας την Τετάρτη (23/2) στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της «Μέρας Δράσης για την Παιδεία» θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί της Καβάλας την Τετάρτη (23/2) στις 13:00 στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με ανακοίνωσή του συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα, όπως αναφέρει, που δίνουν οι υγειονομικοί Καβάλας καθώς και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Πετρελαίων και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Με σύνθημα «όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης» και «όλοι στον αγώνα για υγεία,

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νόμο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση διοργανώνουν οι εκπαιδευ

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας , καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε 24ώρη απεργία την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021. 

35 εκπαιδευτικοί μαζί με τους καθηγητές ειδικής αγωγής λείπουν από τα σχολεία του νομού είπε ο κ. Βαγενάς και τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πλήρωση των κενών με αναπληρωτές καθηγητές. 

Τα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα προσέλθουν στις αίθουσες, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και τα υγειονομικά

Μειωμένες τιμές έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Με βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης Covid- 19 ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τους μονάδες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση 180 χιλιάδων συναδέλφων τους.

Τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί

Στη συγκέντρωση και στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει για την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 12:00 στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας συμμετέχει η πρωτοβουλία αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Τις ημερομηνίες για τη διανομή των self test στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες είναι υποχρεωτική η αυτοεξέταση έδωσαν στη δημοσιότητα πηγές του υπουργείου Υγείας. 

 

Συλλαλητήριο και πορεία έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης (15/4) στην Καβάλα από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργατικά σωματεία

Την Τετάρτη 14 Απριλίου θα παραλάβει η Ελλάδα τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.

Σελίδες