Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι κάνουν λόγο για «πλήρη εμπαιγμό από την υπουργό Παιδείας».

 

«Δεν μας έχει δεχθεί. Αυτά που λέει δεν έχουν βάση. Πρέπει να μιλήσουμε με την κ. Κεραμέως. Να λυθούν χρόνιες διαστρεβλώσεις. Αυτό το μένος και η επίμονη άρνηση μα εξωθεί στα όρια», λέει στον KavalaNews 102.8 η Στέλλα Αβράμογλου επιτυχούσα του ΑΣΕΠ του 2008.

 

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους όντας όπως περιγράφουν «ξεκρέμαστοι» εδώ και 14 χρόνια.

  

Είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, όμως οι προσλήψεις «πάγωσαν» και ποτέ δεν διορίστηκαν ως μόνιμοι στο δημόσιο σχολείο. Επίσης διαπίστωσαν ότι το 2019 διορίστηκαν άλλοι συνάδελφοί τους με χαμηλότερες βαθμολογίες.

 

«Εμείς σε αυτή τη φάση ζητάμε πρωτίστος πολιτική λύση γιατί είναι πιο γρήγοροι και γίνονται διορισμοί», λέει η κ. Αβράμογλου.

 

 

Τί είπε η υπουργός

 

Η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της είπε ότι: «το γραφείο μου τους έχει δεχτεί επανειλημμένως» και στη συνέχεια εξήγησε ότι «η Πολιτεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκρίνει κάποιο σύστημα για την επιλογή των εκπαιδευτικών. Άλλοτε είναι διαγωνισμός, άλλοτε πίνακες κλπ. Σε αυτό το σύστημα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και μετά η Πολιτεία καθορίζει τον αριθμό που χρειάζεται να αντλήσει. Μετά από κάποια χρόνια μπαίνει ένα νέο σύστημα για να προσμετράται εκ νέου η προϋπηρεσία και τα προσόντα των εκπαιδευτικών. Αυτό έγινε το 2008. Τι θα πει επιτυχόντες; Τότε ήταν ένα σύστημα βάσει του οποίου έπρεπε κατ’ ελάχιστον να έχεις περάσει τη βάση στον διαγωνισμό και από εκεί και πέρα υπήρχαν κι άλλα κριτήρια και εν τέλει η Πολιτεία έλεγε πόσους χρειάζεται. Έγινε αυτό, εξαντλήθηκε ο πίνακας και από εκεί και πέρα αλίμονο αν δεν βγάζαμε και νέα συστήματα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα μέναμε στα στοιχεία του 2008».

 

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ακόμη ότι «όταν υπάρχει ένα σύστημα, υπάρχει ένας διαγωνισμός που είναι on-off. Αν περάσεις, είσαι επιλέξιμος αν πληροίς και τα άλλα κριτήρια και αν υπάρχει ανάγκη. Δεν γεννάται δικαίωμα διορισμού επειδή πέρασες τη βάση. Το γεγονός ότι πέτυχε κάποιος στον διαγωνισμό δεν γεννά δικαίωμα διορισμού, απλώς τον καθιστά επιλέξιμο για συγκεκριμένο διάστημα εάν και εφόσον η Πολιτεία προχωρήσει. Μετά έγιναν άλλα συστήματα και διαδικασίες, γιατί αν δεν γινόταν αυτό θα ήταν άδικο για όλους τους εκπαιδευτικούς».

 

Η απάντηση των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

 

Το συντονιστικό των αδιόρτιστων επιυχώντων του ΑΣΕΠ όπως αναφέρει διαψεύδει την υπουργό ότι τους έχει συναντήσει και μάλιστα «επανειλημμένως», ενώ υποστηρίζει ότι «η δήλωση της υπουργού ότι δήθεν ζητάμε να καθηλωθεί η Πολιτεία σε παλιούς πίνακες του 2008, ότι δήθεν οι πίνακες αυτοί εξαντλήθηκαν, ότι η Πολιτεία πήρε όσους εκπαιδευτικούς χρειαζόταν, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα».

 

Δείτε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.