Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008 οι οποίοι έχουν μείνει «ξεκρέμαστοι» εδώ και 14 χρόνια. 

 

Πρόκειται για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, όπως λέει στον KavalaNews 102.8 η επιτυχούσα του διαγωνισμού, Στέλλα Αβραμόγλου και όπως λέει ζητούν δικαίωση. 

 

Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν διορισμό που δεν έρχεται τα τελευταία 14 χρόνια. Είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, όμως οι προσλήψεις «πάγωσαν» και ποτέ δεν διορίστηκαν ως μόνιμοι στο δημόσιο σχολείο. Επίσης διαπίστωσαν ότι το 2019 διορίστηκαν άλλοι συνάδελφοί τους με χαμηλότερες βαθμολογίες. 

 

Τελευταία τους κίνηση αποτελεί μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας και τα πολιτικά κόμματα στην οποία ζητούν τον διορισμό τους (δες ΕΔΩ).

 

 

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ζητούν συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως

 

Όπως λένε οι αδιόριστοι επιτυχόντες ΑΣΕΠίτες του 2008: «Διαμαρτυρόμαστε για την πολύχρονη αδικία και ταλαιπωρία. Ο παραγκωνισμός και αποκλεισμός μας, παρά τις συνεχείς γνωματεύσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη θετική υπέρ μας απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και τον διορισμό ορισμένων συναδέλφων μας από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 με χαμηλότερες από εμάς βαθμολογίες αναδεικνύουν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων διορισμού, τα οπαία κατακτήσαμε με κόπο και διάβασμα». 

 

Όπως εξηγούν: «το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το Σύνταγμα επέτασσε τον διορισμό τους, μέχρι και σήμερα όμως, αυτό δεν έχει γίνει».