Στην πολύ άβολη θέση να δικαιολογεί τη ΝΔ για την θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά την καταδίκη στελέχους της για ασέλγεια σε ανήλικους, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, στη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

 

Ο κ. Λαζαρίδης δέχθηκε τα «πυρά» των παριστάμενων, όπως του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπγιάλα.

 

Η συζήτηση κράτησε περίπου 15 λεπτά κι ενώ αρχικώς αφορούσε στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέληξε να μονοπωλείται από την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη αφού η αντιπαράθεση «φούντωσε» για τα καλά.

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για «απαράδεκτη η απόφαση δικαστηρίου» σχολιάζοντας τον ανασταλτικό χαρακτήρα της καταδίκης και τόνισε: «δεν είναι ασέλγεια, είναι παιδεραστία, δε γίνεται τον παιδεραστή να τον υποθάλπτουν πολιτικά κόμματα, είναι συνεργάτης του Μητσοτάκη (…) Θα τα λουστεί αυτά η ΝΔ, δεν μπορεί να έχεις παιδεραστές στο κόμμα σου».

 

Τα σχόλια Βελόπουλου στράφηκαν κατά της ΝΔ συνολικά καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διαγράψει τον Νίκο Γεωργιάδη, δεν κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση παιδεραστίας, ενώ επιφανή της στελέχη (Κυρανάκης, Ασημακοπούλου κ.α.) βρέθηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης.  

 

Απαντώντας στις βολές, ο Μακάριος Λαζαρίδης επανέλαβε την ίδια «υπερασπιστική γραμμή» της ΝΔ, λέγοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης αποχώρησε από σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ τρία χρόνια πριν, όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας. Είπε ότι η ΝΔ σέβεται την δικαστική απόφαση αλλά… «πρέπει να πούμε όμως ότι αυτή είναι σε πρώτη φάση δίκη, θα ακολουθήσει το εφετείο κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

 

Ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε και τον ισχυρισμό που έκανε το βράδυ της Τρίτης ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Αυγενάκης, ότι η κυβέρνηση «καταπάτησε ευρωπαϊκή οδηγία» δείχνοντας να επιμένει στο ότι ο καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικους Νίκος Γεωργιάδης έχει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας.

 

«Είναι ανατριχιαστικό το ότι ο Λαζαρίδης και η ΝΔ λένε αφήστε να έρθει το Εφετείο… Είναι συνεργάτης του Μητσοτάκη. Είναι δυνατόν να καλύπτουν τέτοιου είδους υποθέσεις;» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, θυμίζοντας τα λόγια του Νίκου Γεωργιάδη στο δικαστήριο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του ζήτησε να «μείνει πίσω» για κανά δυο μήνες, μέχρι να φύγει η υπόθεση από την επικαιρότητα.

 

Η απάντηση του Μακάριου Λαζαρίδη ήρθε… δια του συμψηφισμού, με έναν τρόπο δηλαδή που επέλεξαν πολλά στελέχη της ΝΔ, αντί να καταδικάσουν ευθέως τα φαινόμενα παιδεραστίας. «Εγώ δεν μπορώ να πέσω τόσο χαμηλά γιατί θα μπορούσα να μιλήσω για υποθέσεις παιδιών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ο σχετικός διάλογος αρχίσει στο σημείο 2:25:30 (δύο ώρες και 25 λεπτά) και διαρκεί περίπου 15 λεπτά