Συνεχίζει τις προσπάθειες το Επιμελητήριο Καβάλας προκειμένου να διοργανώσει την 1η Πανελλήνια Έκθεση Αλιείας & Αλιευμάτων η οποία σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Ο προγραμματισμός αναφέρεται στην περίοδο των αρχών του προσεχούς καλοκαιριού, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα να βρίσκεται σε επαφή με την ΔΕΘ Α.Ε., με την οποία υπάρχει συνεργασία και για την KavalaExpo. 

 

Το Επιμελητήριο κάνει ήδη τη σχετική έρευνα αγοράς ενώ επιδιώκει και τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε η έκθεση να τεθεί υπό την αιγίδα του.

 

Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα, η Καβάλα έχει πολλούς λόγους να είναι η οικοδέσποινα μιας τέτοιας έκθεσης, καθώς όπως λέει, στην ευρύτερη περιοχή από την Αλεξανδρούπολη έως τη Χαλκιδική, η Καβάλα συγκεντρώνει το 65% των αλιευμάτων ενώ η ιχθυόσκαλά της είναι μια από τις μεγαλύτερες -και η πιο κερδοφόρα- όλης της χώρας. 

 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» και στη δημοσιογράφο Μαρία Αμπατζή, ο κ. Δέμπας είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να έχουμε την αίγλη μιας πανελλήνιας έκθεσης με συμμετοχές από την Κρήτη, το Ιόνιο, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο. Να συναντηθούν οι επιχειρήσεις, να γίνει ένα φόρουμ όπου θα τεθούν προβληματισμοί για την απαγόρευση της αλιείας ορισμένων ειδών, αλλά και τις νόρμες της ΕΕ που ενίοτε μας βρίσκουν αντίθετους. Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι αλιείς υπόκεινται σε άλλους κανονισμούς. Μπορούν να τεθούν αυτά τα ζητήματα ώστε στη συνέχεια να έχουμε επαφή με τα υπουργεία μας και την ΕΕ».