Το Δ.Σ. του εξωραϊστικού πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας (ΣΑΝΚ) διοργανώνουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική ημερίδα με θέμα «Συνοικία Παναγία Καβάλας. Μελετούμε το παρόν - Σχεδιάζουμε το μέλλον». 

 

 

Σκοπό της ημερίδας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ο προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που την αφορούν τη συνοικία της Παναγίας αλλά και τρόπους ανάδειξής της. 

 

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωσή τους «Συνοπτικά αναφέρουμε τους λόγους που μας ώθησαν στην πρωτοβουλία μας:
Η συνοικία της Παναγίας αποτελεί για την Καβάλα, αφ’ ενός την κοιτίδα της σύγχρονης πόλης και τον χώρο όπου βρίσκονται τα περισσότερα και σημαντικότερα μνημεία της, αφετέρου, την γραφικότερη και θελκτικότερη γωνιά της σύγχρονης πόλης, πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Η κατάσταση, ωστόσο, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια λόγω της εγκατάλειψης των παραδοσιακών σπιτιών της, τα οποία απροστάτευτα από τη φθορά του χρόνου συνεχώς γκρεμίζονται, της έλλειψης λειτουργικού σχεδιασμού των δημόσιων χώρων της, της έλλειψης διευκόλυνσης των κατοίκων στην καθημερινότητα αλλά και της εφαρμογής ενός ανεπαρκούς κυκλοφοριακού, κρίνεται κρίσιμη. 
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιδράσουμε συλλογικά, με κάθε τρόπο.
Προσβλέπουμε μέσω της διαβούλευσης και της ανταλλαγής απόψεων που θα αναπτυχθούν, να οδηγηθούμε σε κοινής αποδοχής προγραμματισμό δράσεων για την ρύθμιση επεμβάσεων στον χώρο που θα βελτιώσουν την εικόνα της και την διαβίωση των κατοίκων με τρόπο που σέβεται τις αξίες που αντιπροσωπεύει.
Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου 2019 την 16η Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο.
 

Για το Δ.Σ. του συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟ» Ο πρόεδρος Φώτης Λαζαρίδης

 

Για το Δ.Σ. του ΣΑΝΚ Ο πρόεδρος Ιωάννης Νεστορίδης»