Παναγία

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΘΑΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» προχώρησε στη δωρεά δύο (2) αυτόματων απινιδωτών στο Κέντρο Υγείας Πρίνου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Θάσου.

 

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους κάτοικους της Παναγίας ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ([email protected]) του Δήμου Καβάλας, εκ των οποίων να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και ο ΑΦΜ τους, η κατοικία τους στη συνοικία της Παναγίας 

"Με οδηγό ένα χάρτη της Χερσονήσου Παναγίας και με αφετηρία το  Βήμα του Αποστόλου Παύλου το πρωί του Σαββάτου, μικροί και μεγάλοι, ξεκινήσαμε μία διαφορετική περιπλάνηση".

 

Με τρεις ακόμη συναυλίες σε διαφορετικά σημεία της χερσονήσου της Παναγίας, συνεχίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2020, οι εκδηλώσεις του CosmoHome.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, μετά την αποψίλωση των χόρτων στα μονοπάτια που οδηγούν στους μικρούς κολπίσκους της περιοχής, θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές της παλιάς πόλης.

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου σε καφετέρια στην Παναγία της Καβάλας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο έφθασαν αμέσως, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας..  

Άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου στη καφέ «Άραγμα» στην παραλιακή της Καβάλας, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Μάλιστα δημοσιεύοντας στον προσωπικό που λογαριασμό στο ΦΒ

Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Δευτέρα το πρόγραμμα να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ο κ Μουριάδης κάλεσε τους δημοσιογράφους στο δημαρχείο θέλοντας να αναφερθεί με αναλυτικό τρόπο στην πρόταση

γράφει η 

Σαπφώ Αγγελούδη-Ζαρκάδα

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για  μικρούς και μεγάλους διοργανώνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 17:00 στην Παλιά Μουσική ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο»

Ενημέρωση των κατοίκων της συνοικίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας στην ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 17.00μμ με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας στα πλαίσια του COSMOPOLIS  πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αρχιτεκτονικό περίπατο στην Παναγία. Φέτος περπατήσαμε στο ίχνος της επέκτασης των τειχών της παλιάς πόλης

Τις δικές τους προτάσεις καταθέτουν οι νέοι της Καβάλας για την ανάδειξη της χερσονήσου της Παναγίας και συγκεκριμένα η ομάδα ‘’Διάλογος των νέων Καβάλας- LocalYouthNetwork’’. 

Το Δ.Σ. του εξωραϊστικού πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας (ΣΑΝΚ) διοργανώνουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική ημερίδα με θέμα «Συνοικία Παναγία Καβάλας. Μελετούμε το παρόν - Σχεδιάζουμε το μέλλον». 

Η εξαφάνιση μιας 35χρονης στη Θάσο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο νησί και μεγάλη ανησυχία στους οικείους της. 

 

Τη φετινή διοργάνωση του cosmopolis την τίμησα, θα μπορούσα να πω, και με το παραπάνω όπως και αρκετός κόσμος που ανέβηκε μέχρι τώρα στην Παναγία για να δει αλλά και να γίνει κομμάτι του festival. 

Το διήμερο 4 & 5 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του φάρου της Παναγίας στην Καβάλα, το φετινό Lighthouse Festival, ή αλλιώς το φεστιβάλ του Φάρου, με δωρεάν είσοδο... 

Διάφορα στιγμιότυπα, με κακοτεχνίες και παραλείψεις, από την συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα, κατέγραψε σε πρόσφατη επίσκεψη του ο επικεφαλής της παράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουνίου άρχισαν οι εργασίες κατεδάφισης του εγκαταλελειμμένου κτιρίου επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου 20.

Από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου θα διαρκέσει το Φεστιβάλ Cosmopolis στην χερσόνησο της Παναγίας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενήσει πλήθος συναυλιών στο Φρούριο της πόλης.

Κλειστή σύσκεψη μεταξύ της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και κατοίκων της Παναγίας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 με θέμα την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτη

Στο πλαίσιο της τουριστικής αναβάθμισης της συνοικίας της Παναγίας της Καβάλας, το τμήμα Πρασίνου της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, σχεδίασαν και υλοποιούν την τοποθέτηση λουλουδιών στις κολώνες φωτισμού. Με τη συνεργασία που υπήρξε με τον Σύλλογο της συνοικίας «το Κάστρο», αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες κρεμαστές γλάστρες, αρχικά, σε εξήντα κολώνες.

Το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει παραμονή του Αη Γιαννιού στην παλιά πόλη της Καβάλας, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6 το απόγευμα και μετά της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015, στην...

Με χιόνι ξύπνησαν σήμερα το πρωί 20 Μαρτίου, οι κάτοικοι της Παναγίας, του Θεολόγου και του Ραχωνίου στο νησί της Θάσου. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τις 4:00 τα ξημερώματα, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς μέχρι να φτάσουν τα συνεργεία του Δήμου με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, το χιόνι είχε κάνει απροσπέλαστους τους κεντρικούς δρόμους.