«Άρωμα γυναίκας» αλλά και δυναμικό τόνο είχε η εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Βαγγέλη Παππά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου. 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης (ΚΑΠ) παρουσίασε τις 21 υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού του

 

Ωστόσο, οι παρουσίες ορισμένων πολιτικών και όχι μόνο ανδρών στο ακροατήριο της εκδήλωσης ήταν αυτές που προκάλεσαν αίσθηση αφού προϊδέασαν για τις ηχηρές «μετεγγραφές» που θα ακολουθήσουν

 

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια...

Ο Βαγγέλης Παππάς θυμήθηκε περιστατικά που συνέβησαν σαν σήμερα πριν από αρκετά χρόνια κι έκανε αναφορές σε γεγονότα που στιγμάτισαν τη δική του πορεία. Μεταξύ άλλων θυμήθηκε την 5η Δεκεμβρίου του 1998, όταν πριν 20 χρόνια κάποιοι τους είχαν ανακοινώσει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους γιατί τα πετρέλαια της Καβάλας θα έκλειναν οριστικά. 

 

«Τότε με είχαν πει τρελό» είπε ο Βαγγέλης Παππάς για να συνεχίσει ότι «το αποτύπωμα εκείνου του τρελού αγώνα ήταν: κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε, τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται, αυτή είναι η πυξίδα η δική μου». 

 

Ο κ. Παππάς έκανε αναφορά και στο ξεκίνημα της παράταξης ΚΑΠ, πριν από 5 χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου 2013. «Κάποιοι είπαν ‘εντάξει είναι μια κίνηση από τα πετρέλαια’ αλλά το 14% δεν ήταν μόνο από τα πετρέλαια. Η απάντηση δόθηκε τότε» είπε και τόνισε ότι πάνω σε εκείνη τη βάση, των εκλογών του 2014, χτίζεται η συνέχεια της παράταξης

 

“Δεν θα γίνουμε ουρά της Αλεξανδρούπολης”

«Χαρακτηριστικά μας η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητά μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τονίζοντας ότι η Καβάλα δεν θα δεχτεί να είναι «η ουρά της Αλεξανδρούπολης» ενώ άφησε αιχμές σε βάρος συνυποψηφίων του λέγοντας «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτή την πόλη όταν συμπεριφέρεσαι με υποτονικό τρόπο». 

 

 

Περί Κλεισθένη και συνεργασιών 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στην απλή αναλογική και στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο «Κλεισθένης». Είπε μεταξύ άλλων: 

 

«Θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 παρατάξεις για την επόμενη μέρα, την οποία πρέπει να προετοιμάσουμε από τώρα. Δεν μπορεί αυτό το προεκλογικό εξάμηνο να λέει ο καθένας την κακία του, το ψέμα του, τον κακό του λόγο για τον άλλο και να περιμένουμε να μην έχει επηρεαστεί η επόμενη μέρα. Πρέπει είναι μέρα συγκλίσεων και όχι συναλλαγής. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα, είμαστε διαφορετικοί συνδυασμοί, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα για το καλό της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί παρατάξεις που είναι διατεθειμένες να συζητήσουν, όχι όλες αλλά υπάρχουν. Η επόμενη μέρα θα χαράξει μια ολόκληρη τετραετία, αυτά τα 4 χρόνια δεν πρέπει να πάνε χαμένα». 

 

Οι “ηχηρές” παρουσίες

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν ορισμένες παρουσίες για τις οποίες όμως δεν διευκρινίστηκε αν θα αποτελέσουν και συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο της ΚΑΠ. 

 

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο διευθυντής του εργοστασίου της Kavala Oil Κώστας Ιωαννίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Νίκος Μαυρίδης, ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φιλίππων Κώστας Πούλιας, ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Καβάλα Γιώργος Χαρπαντίδης, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας Κίμων Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδάκης και Παύλος Τσουμάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Καβάλας Νίκος Καραπιπερίδης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης και ο πρώην προεδρος του ίδιου σωματείου Δημήτρης Τσακώνης, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης αλλά και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης

 

Οι πρώτοι υποψήφιοι 

Η ανακοίνωση που έγινε αφορούσε 21 υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της ΚΑΠ για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019: 

 

Έλσα Βακιρτζή έμπορος, 

Ματίνα Γκαγκασούλη εικαστικός, 

Αθανασία Δερβίδη συντονίστρια φιλοζωικής ομάδας «Προστατεύω», 

Οξάνα Καϊσίδου ιδιωτική υπάλληλος, 

Ευαγγελία Καρτάλη συνταξιούχος αστυνομικός, 

Βαρβάρα Μαστανιάδου Ματεντζίδου φωτογράφος, 

Ευρώπη Μεχτερίδου άνεργη, 

Τριανταφυλλιά Μασάδη Γρηγοριάδου συνταξιούχος καθηγήτρια, 

Μαγδαληνή Μαυρίδου ιδιωτικός υπάλληλος, 

Σωτηρία Μαυρομάτη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, 

Ευθυμία Μητράκου Παπαδοπούλου οικιακά, 

Άννα Νάνου καθηγήτρια αγγλικών, 

Τόνα Νικολάου συνταξιούχος τουριστική πράκτορας, 

Αναστασία Πατσιά Δημητροπούλου συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, 

Φανή Πολυχρόνη συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος, 

Ειρήνη Πιστέλα συνταξιούχος εφοριακός, 

Ευγενία Σάρρου συνταξιούχος τραπεζικός, 

Ντόνα Σεϊτανίδου επαγγελματίας μεταφορών, 

Μαρία Στόϊκου οικονομολόγος, 

Αναστασία Τζάθα Παυλίδου διακοσμήτρια, 

Μπέττυ Τσαρικτσή καθηγήτρια Ιταλικών.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ