Έντονη είναι η ενόχληση των κατοίκων της Νέας Καρβάλης από τη βιομηχανική ρύπανση έτσι όπως αυτή διαπιστώνεται από την έντονη οσμή και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, η οποία κάποιες μέρες γίνεται ανυπόφορη. Η όχληση γίνεται αισθητή και στην πόλη της Καβάλας αλλά στη Νέα Καρβάλη που βρίσκεται στο μέσον δύο βιομηχανιών, η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερη. 

 

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Κίνηση των Φορέων και Πολιτών της Νέας Καρβάλης για το Περιβάλλον με το διακριτικό τίτλο «Περιβάλλον SOS» που πρόκειται να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, ζητώντας να ενημερωθούν αν γίνονται έλεγχοι. 

 

Συγκεκριμένα λένε: 

 

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στη 1.00 το μεσημέρι, μέλη της Κίνησης Πολιτών “Περιβάλλον SOS” θα συναντηθούμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, προκειμένου να εκθέσουμε την ανησυχία μας για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ν. Καρβάλης και στα ανατολικά της Καβάλας, που οφείλεται στη λειτουργία των δύο μεγάλων χημικών βιομηχανιών, της ΒΦΛ και των Πετρελαίων. 

 

Σκοπός της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, είναι να αναζητήσουμε απαντήσεις σχετικά με την υποχρέωση της Αντιπεριφέρειας να ασκεί τακτικούς ελέγχους στην λειτουργία των δύο βιομηχανικών μονάδων και να παρακολουθεί την κατάσταση του περιβάλλοντος, σε σχέση με τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ζωή και την υγεία των πολιτών.