γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης 

 

 

Με ένα βίντεο-σποτ που δείχνει τον ίδιο να περπατά σε γνώριμα σημεία πόλεων και περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να περιγράφει το όραμά του, άρχισε η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Χριστόδουλου Τοψίδη για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Και συνεχίστηκε... υπό τους ήχους των "Πειρατών της Καραϊβικής"! 

 

Το σύντομο βίντεο της υποψηφιότητας 

 

 

Ο «αντάρτης» της ΝΔ είχε έναν στόχο: να δείξει ένα 6μηνο πριν τις εκλογές ότι είναι πιο έτοιμος από όλους. Πρώτα συγκρότησε ψηφοδέλτιο (είναι όχι απλά «γεμάτο» αλλά έχει και λίστα αναμονής) και μετά να κάνει μια πολιτική ομιλία που θα προκαλέσει εντυπώσεις με τις παρουσίες. 

 

Την «παράσταση νίκης», στην κατακερματισμένη “δεξαμενή” της ΝΔ την πέτυχε. Αν και δεν φαίνεται να “παίρνει κομμάτια” από άλλους χώρους, έδειξε ότι κυριαρχεί μέσα στη ΝΔ. Ο Εβρίτης υποψήφιος επέλεξε έναν χώρο μέσα στο κέντρο της έδρας της Περιφέρειας, τη «Λέσχη Κομοτηναίων» για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του. Στο πλευρό του υπήρχαν άνθρωποι από τη ΝΔ κι από το Περιφερειακό Συμβούλιο, από όλους τους νομούς, με έντονο το άρωμα Καβάλας αλλά και Δράμας-Ξάνθης. 

 

Αν κάτι πέτυχε ξεκάθαρα, ήταν να δείξει ότι έχει πάρει τα «δυνατά χαρτιά» της παράταξης Μέτιου (στην ουσία της παράταξης Παυλίδη) και ότι χαίρει της στήριξης σημαντικού κομματικού της περιφερειακής ΝΔ. Συνεργάτες του άφηναν να εννοηθεί ότι είναι πιθανή η προσχώρηση άλλων προσώπων, όπως αυτά των Κώστα Ζαγναφέρη και Δημήτρη Πέτροβιτς, σε περίπτωση που αποσύρουν τελικά τις υποψηφιότητές τους. 

 

Οι Καβαλιώτες που ήταν εκεί 

Από το νομό Καβάλας, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση Τοψίδη ήταν παρόντες: 

-ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος 

-ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης 

-ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τσανάκα, Νίκος Ξανθόπουλος 

-το στέλεχος της ΝΟΔΕ Καβάλας Αθανάσιος Παπουτσής 

-ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας (παράταξη Δέμπα) Γιάννης Παναγιωτίδης 

-το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας (παράταξη Ζησίμου) και υποψήφια της παράταξης ΚΑΠ του Δήμου Καβάλας (Βαγγέλης Παππάς), Έλσα Βακιρτζή 

-το μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας (παράταξη Ζησίμου) Χρήστος Παπαδάκης

 

Παρουσίες με νόημα 

Επιπλέον, παρόντες ήταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, το πρόσωπο δηλαδή που υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, και της Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Εξακουστός και Ιρφάν Χατζηγκενέ, πολλοί πρώην-νυν-υποψήφιοι δήμαρχοι, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και πάρα πολλοί επιχειρηματίες από όλη την Περιφέρεια. Ξεχώρισαν οι παρουσίες του επιχειρηματία Θανάση Παπαζηλάκη (Εβροφάρμα), του επιχειρηματία του Έβρου Νίκου Δαστερίδη και κ.α. 

 

Οι πιθανές υποψηφιότητες

Οι παρόντες δεν θα είναι στο σύνολό τους υποψήφιοι με τον Χριστόδουλο Τοψίδη αλλά αποφάσισαν να εμφανιστούν στο πλευρό του για να δηλώσουν δημόσια στήριξη. Στα ονόματα που ακούγεται ότι θα πλαισιώσουν το σκέλος του ψηφοδελτίου στο νομό Καβάλας περιλαμβάνονται -πλην των Μαρκόπουλου και Ιωσηφίδη- αυτά του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Γάκη, του επιχειρηματία Χρήστου Παπαδάκη από τη Χρυσούπολη και της επιχειρηματία Μαρίας Καραμπουρνιώτη. Αμφότεροι έχουν κάνει συζητήσεις αλλά εκκρεμεί ακόμη η τελική τους απάντηση. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης πάντως φέρεται να έχει κάνει πρόταση… σε περισσότερα από 50 πρόσωπα από το νομό Καβάλας και δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις τις επόμενες εβδομάδες. Τα πρώτα ονόματα πάντως, ανέφερε ο ίδιος, θα ανακοινωθούν ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα. 

 

Ποιος είναι ο «αντάρτης» της ΝΔ 

Ο «αντάρτης» της ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι 45 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Γεννημένος το 1973 στη Νέα Βύσσα, έξω από την Ορεστιάδα, σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έχει πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία ξεπερνά τα όρια της περιοχής. Στις επιχειρηματικές του συνεργασίες περιλαμβάνεται και αυτή με την επιχείρηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Διατηρεί επίσης έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων, γραφείο έκδοσης visa και μεσιτικό γραφείο. Από το 2011 είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ενώ φέτος εκλέχθηκε εκλέχθηκε και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Μεταξύ άλλων διατελεί ή έχει διατελέσει, πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Έβρου, αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, καθώς και μέλος στις διοικήσεις της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ. 

 

Οι ανακοινώσεις 

Το όνομα της παράταξης Τοψίδη είναι «Περιφερειακή Σύνθεση» και όπως είπε ο ίδιος «συμβολίζει τη σύνθεση ιδεών, δυνάμεων, προτάσεων, απόψεων και ανθρώπων που θα εργαστούν για μια Περιφέρεια με πολίτες που θα έχουν δουλειά, ασφάλεια και αξιοπρέπεια». Ο κ. Τοψίδης κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί του «σε ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και κομματικές ταυτότητες». 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ όπως την μετέδωσε το KavalaNews.GR 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την εκδήλωση και το ΛΟΓΟΤΥΠΟ του συνδυασμού