Την αυτόνομη κάθοδό του στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ως επικεφαλής συνδυασμού, ανακοίνωσε ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, μόλις μία ημέρα μετά το έμμεσο χρίσμα Μητσοτάκη στον Χρήστο Μέτιο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές όλους τους περιφερειάρχες που είχαν εκλεγεί το 2014 με τη στήριξη της ΝΔ. Αν και ο Γιώργος Παυλίδης έχει αποβιώσει,  διέρρευσε ότι η τελική απόφαση Μητσοτάκη θα αφορά στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου, άσχετα αν αυτός δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα "Περιφερειακή Αναγέννηση" στο συνδυασμό που σχεδιάζει να κατεβάσει. 

 

Έχοντας ήδη προαναγγείλει πριν ακριβώς μία εβδομάδα ότι θα κατεβάσει ανεξάρτητο συνδυασμό σε περίπτωση χρίσματος στον σημερινό περιφερειάρχη, ο Κώστας Ζαγναφέρης βγαίνει για πρώτη φορά δημοσίως και ανακοινώνει την υποψηφιότητά του και παράλληλα κάνει γνωστό ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να ανακοινώσει και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού. 

 

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Κώστα Ζαγναφέρη πλαισιώνουν μεταξύ άλλων οι σημερινοί αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και Δράμας Αργύρης Πατακάκης, καθώς και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν έρθει σε ρήξη με τον σημερινό περιφερειάρχη. Στο σχήμα αυτό θα συμμετάσχει και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης από την Ξάνθη.

 

ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ 

Άγνωστο παραμένει –για την ώρα- το τι θα πράξουν οι αντιπεριφερειάρχες και οι σύμβουλοι της παράταξης του Γιώργου Παυλίδη από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου αφού... εκτός από τους συνδυασμούς Μέτιου και Ζαγναφέρη, υπάρχουν πληροφορίες και για τρίτο συνδυασμό που είναι στα σκαριά, ο οποίος επίσης προέρχεται από τους κόλπους της ΝΔ. Πέρα από τον Νίκο Τσαλικίδη και το Δημήτρη Πέτροβιτς, το ενδιαφέρον στρέφεται και στους συμβούλους της μειονότητας από το νομό Ροδόπης ενώ για αυτούς της Ξάνθης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό Ζαγναφέρη. 

 

Ο ΤΡΙΤΟΣ "ΓΑΛΑΖΙΟΣ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο τρίτος "γαλάζιος" συνδυασμός ίσως τελικά προέλθει από τον Χριστόδουλο Τοψίδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και "περιφερειάρχη" των Επιμελητηρίων. Με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, προσωπικές φιλίες με την οικογένεια Μητσοτάκη (βαθύτερες από αυτές του Χρήστου Μέτιου) αλλά και σημαντικό έρεισμα στο νομό Έβρου, μένει να φανεί αν ο κ. Τοψίδης θα επιμείνει μέχρι τέλους. 

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ

"Δήλωση Κώστα Ζαγναφέρη, υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στο δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά κι ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Όλοι μας έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία). 

 

Στόχος είναι το ξεκόλλημα από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας. 

 

Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας. 

Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας. 

 

Με σεβασμό στον πολίτη 

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης"