γράφει ο Τάσος Αποστολίδης

 

Μεγάλες καθυστερήσεις, έως και μιάμιση ώρα, υπέστησαν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου πολλοί οδηγοί από την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό που είχαν ως προορισμό τους τη Θάσο. 

 

Από το λιμάνι της Κεραμωτής άρχιζε μια μεγάλη ουρά μήκους πολλών χιλιομέτρων που έφτανε έως τα διπλανά χωριά. Επρόκειτο για αυτοκίνητα που ήταν είτε σταματημένα, είτε κινούνταν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. 

 

Προορισμός όλων ήταν το λιμάνι του Λιμένα στη Θάσο κι από εκεί κάποιο από τα χωριά του νησιού στο οποίο βρήκαν κατάλυμα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του Αλέξανδρου Κάβουρα

 

 

Στην Κεραμωτή υπάρχουν τρεις λωρίδες «φόρτωσης» πριν τα εκδοτήρια εισιτηρίων, εκ των οποίων η μία αφορά τη νέα σύνδεση με τον Πρίνο και χρησιμοποιείται τις πρωινές ώρες. Οι άλλες δύο γραμμές χρησιμοποιούνται για τα δρομολόγια του Λιμένα. 

 

Κάθε ημέρα, από Δευτέρα έως Κυριακή από το λιμάνι της Κεραμωτής αναχωρούν 30 φέρι ανά μισή ώρα προς Λιμένα, από τις 5:30 το πρωί το πρώτο έως τις 23:00 το τελευταίο. Άλλα τόσα γίνονται καθημερινά και από Λιμένα προς Κεραμωτή. 

 

Επιπλέον εκτελούνται και τρία πρωινά δρομολόγια στη νέα γραμμή από Κεραμωτή προς Πρίνο

 

Πολύ ευκολότερη πρόσβαση στη Θάσο εξασφαλίζει κανείς από το λιμάνι της Καβάλας από όπου αναχωρούν 5 φέρι την ημέρα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ελάχιστα ακριβότερες και αποφεύγει κανείς το κόστος και κυρίως το χρόνο μετάβασης στην Κεραμωτή. 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ 

 

 

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 10.000 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 

 

Υπολογίζεται ότι ανά 24ωρο –αυτές τις ημέρες- εισέρχονται στο νησί πάνω από 10.000 άτομα, δηλαδή περίπου όσο και ο πληθυσμός του (13.000). 

 

Τα καταλύματα στο σύνολό τους παρουσιάζουν πληρότητα της τάξης του 95-98%, ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο καλά τον Ιούλιο και φέτος γενικά δεν θυμίζουν σε τίποτα το περσινό καλοκαίρι, ούτε σε ζήτηση αλλά ούτε και σε τιμές. 

 

 

Σφύζει από τουρίστες και η Κεραμωτή 

Μέσα στην Κεραμωτή, ο παραλιακός δρόμος της οποίας είναι αυτές τις μέρες είναι απροσπέλαστος για κάθε άλλη χρήση, επικρατεί το αδιαχώρητο. Πέρα από όσους κινούνται με προορισμό τη Θάσο, οι μέσα δρόμοι της είναι επίσης γεμάτοι από αυτοκίνητα καθώς η περιοχή ζει μια από τις καλύτερες χρονιές της σε αφίξεις επισκεπτών. 

 

Σε αυτό συνετέλεσε βέβαια και η ανάπτυξή της σε επίπεδο καταλυμάτων, με πολλές νέες κλίνες να προστίθενται στο δυναμικό της (και με ενοικιαζόμενα σπίτια) αλλά και με την αναβάθμιση των παλιών καταλυμάτων.