«Η Καβάλα δεν είναι πια η "ψωροκώσταινα" αλλά είναι  η Καβάλα των ρεκόρ, η Καβάλα που την επισκέπτονται άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου σε απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την τουριστική κίνηση στην πόλη της Καβάλας. 

 

Αναλυτικά στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται:

 

 

Αποστομωτική απάντηση στους ψευδοπροφήτες  και τους αυτόκλητους σωτήρες της τουριστικής μας ανάπτυξης, δίνουν τα στοιχεία που συλλέγει από κάθε πηγή η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τους πρώτους επτά μήνες του έτους  η επισκεψιμότητα παρουσιάζει αύξηση που κυμαίνεται από 8% (πηλοθεραπευτήριο, παρκινγκ Δημοτικής Αγοράς) έως 13% (διαμονή, φρούριο) ενώ φθάνει στο 60% σε ορισμένες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στις επισκέψεις  στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού. 

 

Όλα αυτά βέβαια παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά και τα πολιτικοοικονομικά ζητήματα που αφορούν την τουρκική τουριστική αγορά.   Αλήθεια που κρύφτηκαν και γιατί σιώπησαν οι ψευτονονοί που ανερυθρίαστα βάπτιζαν την αύξηση ως μείωση (και μάλιστα 20%),  εγκαλώντας με ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και ζητώντας μετά επιτάσεως την έκτακτη σύγκληση της τουριστικής επιτροπής προκειμένου να αποφευχθεί ο όλεθρος ;;!!. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση ότι η Καβάλα δεν είναι πια η "ψωροκώσταινα" αλλά είναι  η Καβάλα των ρεκόρ, η Καβάλα που την επισκέπτονται άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων, η Καβάλα που πάντα ήθελαν  και επιζητούσαν  οι δημότες μας την οποία καθημερινά με σχέδιο και στρατηγική κτίζουν η δημοτική αρχή και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.  

 

Ήδη η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εργάζεται όχι μόνο για το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2019 αλλά και για την δημιουργία  ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο στην επενδυτική μας πολιτική. Για το λόγο αυτό άλλωστε ζήτησα να συγκληθεί η τουριστική επιτροπή στις 5 Σεπτεμβρίου και έτσι αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση προς τα μέλη της να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση  ότι  το τουριστικό μας προϊόν δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων ενώ η δυναμική που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια απαιτεί από όλους σοβαρότητα , υπευθυνότητα και ρεαλισμό. 

Αναστασία Ιωσηφίδου 

Πρόεδρος ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ