Τη φετινή διοργάνωση του cosmopolis την τίμησα, θα μπορούσα να πω, και με το παραπάνω όπως και αρκετός κόσμος που ανέβηκε μέχρι τώρα στην Παναγία για να δει και να γίνει κομμάτι του festival. 

 

Γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου έχουν μέχρι τώρα κερδίσει οι cosmoγεύσεις, αφού ποιος δεν θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα όπως παραδοσιακά πιάτα από Ισπανία, Αργεντινή, Ινδία και Κόστα Ρίκα. Πιάτα που πάρα πολλοί στηθήκαμε υπομονετικά στην ουρά για να πληρώσουμε το αντίτιμο των 5 ευρώ και να τα γευτούμε. Ο απολογισμός μέχρι τώρα; Άλλα καλά, άλλα όχι και τόσο. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι πιο εξωτικό σύμφωνα με τις φωτογραφίες που είχαν διαλέξει οι διοργανωτές να μας τα παρουσιάσουν. 

 

 

Παρόλα αυτά… 

 

Οι δρόμοι της Παναγίας ήταν δυο μέρες τώρα, γεμάτοι από κόσμο, τόσο… που σε πολλά σημεία δεν έπεφτε καρφίτσα. Μουσικές και χοροί από διάφορα μέρη του κόσμου, φωτογραφίες και selfies με τους χορευτές των συγκροτημάτων με τα πολύχρωμα ρούχα κυριάρχησαν στους δρόμους της παλιάς πόλης της Καβάλας. Το tip της διοργάνωσης; Αν έχεις πολύ καιρό να δεις γνωστούς και φίλους εκεί θα τους συναντήσεις σίγουρα..

 

 

Τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ της Παναγίας επίσης γεμάτα κόσμο σε σημείο που θα πρέπει οι καταστηματάρχες της περιοχής να είναι ευχαριστημένοι και με το παραπάνω από την κίνηση. 

 

 

Έκπληξη…

 

το αναψυκτήριο στην πλατεία κάτω από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί με φθηνά και καλά ποτά και ωραία κυρίως ξένη μουσική για όλα σχεδόν τα γούστα. Μια νότα του festival που ο κόσμος την χάρηκε καθισμένος ακόμα και στα σκαλοπάτια της πλατείας, σιγοτραγουδώντας με ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό στο χέρι. 

 

 

Ο επίιλογος;

 

Η διοργάνωση όπως φαίνεται (και από τις συναυλίες που κάποιες από αυτές είναι sold out), μέχρι στιγμής πάει καλά από επισκεψιμότητα. Όλα βεβαίως θα φανούν στον τελικό απολογισμό αν και κάτι μου λέει πως θα έχε θετικό πρόσημο…