Χωρίς ρεύμα έμεινε από τις 18:00 περίπου το απόγευμα της Πέμπτης η μισή σχεδόν Θάσος, σε συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και με την πλειοψηφία των κτιρίων που φιλοξενούν τουρίστες να μην διαθέτουν σχεδόν κανένα σύστημα φυσικής ψύξης. 

 

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, παρουσιάστηκε βλάβη στη μία από τις τρεις γραμμές τροφοδοσίας του νησιού. Η γραμμή αυτή τροφοδοτεί τις περιοχές Πρίνου, Σωτήρα, Καλλιράχης, Μαριών και Λιμεναρίων. Αρχικώς θεωρήθηκε μικρή βλάβη, ωστόσο η μεγάλη διάρκεια της διακοπής δείχνει κάτι διαφορετικό. 

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρίνισε ότι η βλάβη δεν οφείλεται σε υπερφόρτωση καθώς η φετινή ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι σημαντικά μειωμένη έως και κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνεπώς δεν ήταν τα αυξημένα φορτία που προκάλεσαν τη βλάβη αλλά κάποιος άλλος παράγοντας, πιθανότατα κι εκτός της Θάσου.  

 

Λίγο πριν τις 22:00 της Πέμπτης, ο ΔΕΔΔΗΕ στην Καβάλα θεωρούσε το πρόβλημα λυμένο όμως οι προαναφερθείσες περιοχές στη Θάσο είναι ακόμα βυθισμένες στο σκοτάδι. 

 

Πολίτες προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2510243428 ο οποίος εμφανίζεται εδώ και ώρες κατειλημμένος. 

 

Update: 

Η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά, ανά περιοχή, όπως σε σημεία του Πρίνου, του Σωτήρα και των Μαριών, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιοχές με προβλήματα, ιδιαίτερα τα κτίρια που χρησιμοποιούν τριφασικό ρεύμα.