Στη σιδηροδρομική διασύνδεση της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και πόλεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. 

 

Η συνέντευξή του δόθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» και στο ειδικό ένθετο «Οι βουλευτές ρωτούν» που είναι αφιερωμένο στους βουλευτές της περιφέρειας. Θέμα της σύντομης συνέντευξης ήταν «Η ανάπτυξη του Νομού Καβάλας στη μεταμνημονιακή εποχή»

 

Ο κ. Μορφίδης είπε πως «για πρώτη φορά έρχεται η Αθήνα στην περιφέρεια και ακούει τα προβλήματά της» ενώ για την Καβάλα ανέφερε πως «είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κόμβος ανάπτυξης σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό».

 

Συνέδεσε την περαιτέρω ανάπτυξη του νομού με την ολοκλήρωση του έργου που αποκαλείται "Σιδηροδρομική Εγνατία" και θα εξασφαλίσει τη διασύνδεση του λιμανιού Φίλιππος Β΄, σχολιάζοντας πως η θέση της Καβάλας είναι στρατηγική, τόσο στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας σήμερα (λόγω των πετρελαίων του Πρίνου) όσο και των μεταφορών με τη μελλοντική διασύνδεσή της με το σιδηροδρομικό δίκτυο.  

 

Ερωτηθείς σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον, είπε πως αυτό υπάρχει ήδη αλλά πρόσθεσε: «ελπίζουμε ότι θα γίνουν σωστά όλες οι ενέργειες που πρέπει, έτσι ώστε πραγματικά να δίνει αποτέλεσμα στον τόπο, στην Καβάλα και στις γύρω περιοχές, και να μην είναι επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν ‘για να γίνουν΄ αλλά και για να φεύγουν τα κέρδη αλλού»

 

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η γενικότερη ανάπτυξη θα δώσει τις ευκαιρίες στους νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, βλέποντας ότι τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (4΄)