τρένο

Ο εφιάλτης της ακινητοποίησης τρένου γεμάτου με επιβάτες μέσα σε σήραγγα, για τον οποίο προειδοποιούσαν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, ζωντάνεψε την Πέμπτη στη σήραγγα της Όθρυος.

Τον τρόμο έζησε τα ξημερώματα της Τετάρτης οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου όταν -σύμφωνα με όσα καταγγέλει- είδε ειδικό όχημα του ΟΣΕ να περνάει, χωρίς να υπάρχει φωτεινή σήμανση για προειδοποίηση και χωρίς να έχουν κατέβει οι μπάρες, στη διάβαση της Διγενή Ακρίτα, στον Καστελλόκαμπο Πάτρας.

Τρεις εβδομάδες μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, το τρένο επανεκκινείται σταδιακά και κάτω από δικλείδες ασφαλείας.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε 20 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά οι ισχυρισμοί του περί τηλεδιοίκησης διαψεύστηκαν on air από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σταθμάρχης που κατηγορείται για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο από τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν υπάλληλος αποσκευών και πέρασε από το υπουργείο Παιδείας.

Να αναζητήσει τους υπαίτιους "όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν" καλεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η πρώτη αγωγή από συγγενή επιβατών στο μοιραίο τρένο, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι γεγονός.

Διαβάστε το εγχειρίδιο του συστήματος που προσφέρει δικλείδες ασφαλείας στην κίνηση των τρένων.

Ένας 22χρονος Καβαλιώτης, πρώην παίκτης ποδοσφαιρικών ομάδας της Καβάλας (ΑΟΚ και Νέστος).

Τρεις εβδομάδες πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη οι σιδηροδρομικοί κατήγγειλαν ως επικίνδυνες τις συνθήκες.

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

32 νεκροί και 85 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 11:00 το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Φεβρουαρίου 2023, λίγο μετά τις 11 μ.μ. έξω από τη Λάρισα.

Για επικοινωνιακό παιχνίδι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ έκανε λόγο στον KavalaNews 102,8 ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εξαγγελίες για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Νέα Καρβάλη – Τοξότες.

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός της νέας γενιάς σιδηροδρομικών έργων που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου και τη μετατροπή της χώρας σε logistics hub.

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός της νέας γενιάς σιδηροδρομικών έργων που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου και τη μετατροπή της χώρας σε logistics hub.

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (11/8) έξω από την πόλη της Δράμας, όταν τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, παρέσυρε και σκότωσε τρία άτομα.

Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή, έξω από τη Λευκοθέα πριν από τη Νεα Ζίχνη Σερρών, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Σε φάση εκκίνησης δημοπράτησης είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο της χώρας που αφορά στην κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης

Στα τέλη του ’60 ο κυρ- Βασίλης ξεκινά με το κάρο του από τη Γερακινή Χαλκιδικής και μετά από μιάμιση μέρα ταξίδι, φτάνει στην αποβάθρα όπου είχε σταθμεύσει η εστιάμαξα του Oριάν Ε

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε την ύπαρξη ενός σοβαρού και αξιόπιστου σιδηροδρομικού δικτύου αναγκαία για να κερδί

Μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί η σιδηδρομική σύνδεση της Καβάλας, μαζί με άλλα 5 μεγάλα έργα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 1 Ιουλίου η ΕΡΓΟΣΕ

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, έχει εκφραστεί πολλές φορές αρνητικά απέναντι στην προτεινό

Αμφίβολη παραμένει η υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη σύνδεση της Καβάλας στο σιδηροδρομικό δίκτυο που είχε προωθηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας και το μεγάλο διακρατικό έργο «Sea2Sea», συνυπογράφ

Με τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, ξεκίνησε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο π.

Ημερίδα ενημέρωσης και προετοιμασίας των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, 04 Φεβρουαρίου 2019, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβο

Σελίδες