Μετά από ενα σύντομο διάλειμμα καλοκαιρίας και σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, το άστατο σκηνικό του καιρού επιστρέφει το Σαββατοκύριακο με μπόρες αλλά και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Αίτιο αυτής της αλλαγής είναι η διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας που κινείται νοτιότερα όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, επηρεάζοντας μεγάλο μέρος των Βαλκανιών, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας.

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Πιο αναλυτικά, αύριο Σάββατο 7/7 αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε εκδήλωση καταιγίδων, σε 1η φάση σε όλα τα ηπειρωτικά - ορεινά τμήματα και στη συνέχεια πιθανότατα και στα πεδινά-παράκτια.

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή 8/7, με εκδήλωση καταιγίδων τις θερμές ώρες τις ημέρας, και πάλι σε 1η φάση σε όλα τα ηπειρωτικά - ορεινά και στην συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Να σημειωθεί, ότι κατα τόπους τα φαινόμενα θα έχουν ένταση το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζαπτώσεις ειδικότερα στα ηπειρωτικά τμήματα. Για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει, μείνετε συντονισμένοι στο δίκτυο μας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ METEOKAV.GR

 

Πληροφορίες: Γιάννης Ζάχαρης - meteokav.gr