Ψευδή είδηση χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του δημοσίευμα του KavalaNews.GR σχετικά με την μη πρόσκληση του δημάρχου Θάσου στη σύσκεψη για τον τουρισμό υπό την Έλενα Κουντουρά. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τη σχετική απάντηση του KavalaNews.GR στο Επιμελητήριο

 

Το Επιμελητήριο διαψεύδει και τις δηλώσεις του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ ο οποίος έκανε γνωστό ότι ούτε προσκλήθηκε, ούτε του γνωστοποιήθηκε έστω ατύπως η διοργάνωση της σύσκεψης. Κατηγορεί δε τον δήμαρχο για «ανυπόστατες» και «φθηνές δικαιολογίες» ως προς την απουσία του από τη σύσκεψη.  

 

Μαζί με την γραπτή του ανακοίνωση, η οποία δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου ή της Δ.Ε. ή του Δ.Σ., το Επιμελητήριο δίνει στη δημοσιότητα στιγμιότυπο οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή (δείτε παρακάτω) από την οποία φαίνεται ότι ο Δήμος Θάσου είναι μεταξύ των αποδεκτών της πρόσκλησης που εστάλη ηλεκτρονικά, μία μόλις ημέρα πριν την σύσκεψη και πριν την 24ωρη απεργία στο δημόσιο τομέα. 

 

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει: 

 

Με έκπληξη διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, την ψευδή είδηση, ότι δεν προσκλήθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας ο Δήμαρχος Θάσου, στη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά. Με μεγαλύτερη έκπληξη ακούμε και το Δήμαρχο Θάσου να επιβεβαιώνει ότι δεν προσκλήθηκε! 

 

Δημοσιοποιούμε την πρόσκληση και το emailτο οποίο απεστάλη από το Επιμελητήριο και παραλήφθηκε από όλους. Όλοι οι φορείς και Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, τίμησαν με την παρουσία τους και το Επιμελητήριο και την Υπουργό.  Ο Δήμαρχος Θάσου επέλεξε να μην παραστεί (είναι δικαίωμά του), αλλά δεν είναι δικαίωμά του, να προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή, επινοώντας ανυπόστατες δικαιολογίες

 

Εάν κάποιοι ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες για να καλύψουν την απουσία τους, από την συγκεκριμένη συνάντηση που κάναμε ως Επιμελητήριο, για την προώθηση του Τουρισμού του Νομού Καβάλας και να απαξιώσουν την προσπάθεια όλων μας για το καλό του τόπου, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, αλλά θα τους προτάξουμε την αλήθεια.