14 "Γαλάζιες Σημαίες" απέσπασε ο νομός Καβάλας για το 2018 όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

 

Αναλυτικά:

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1

Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 2

 

Δήμος Καβάλας

Καλαμίτσα

Μπάτης

Περιγιάλι

 

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Νέα Ηρακλείτσα

Νέα Πέραμος

Ορφάνι

Οφρύνιο/Τούζλα

Σαρακήνα

 

Δήμος Θάσου

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν χωρίς "Γαλάζια Σημαία" θα μείνουν η ακτή της Ραψάνης και η ακτή Τόσκα

 

Τι είναι το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

 

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

 

Ξεκίνησε η ανάπλαση των ακτών του Δήμου Καβάλας

Την ίδια στιγμή με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στις παραλίες του Δήμου Καβάλας με τα μηχανήματα να είναι επί ποδός για την ανάπλαση και τον καθαρισμό των ακτών. Τα ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν ήδη να τοποθετούν την επιπρόσθετη άμμο και εντός λίγων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η τοποθέτηση των καθισμάτων και των ομπρελών.