Την προσοχή των φορέων της Αυτοδιοίκησης στο θέμα της ρωγμής που εμφανίστηκε στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο ύψος της πεσμένης γέφυρας εφιστά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Σωτήρης Λαζαρίδης.

 

Όπως επισημαίνει στο KavalaNews.gr «έχουμε καεί στον χυλό και θα πρέπει να φυσάμε και στο γιαούρτι. Κανείς μας δεν περίμενε να υποχωρήσει η γέφυρα του Νοσοκομείου το 2018. Δεν είναι ανησυχητική η ρωγμή για την ώρα αλλά, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει γιατί είναι περίεργο το γεγονός ότι σε τόσο μικρό διάστημα από την ημέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία αυτός ο δρόμος να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Είναι πολύ καινούργιο το έργο για να το δικαιολογεί.

Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έγινε αυτό που έγινε στον δρόμο;» τόνισε.

 

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε επίσης πως η ρωγμή που έχει δημιουργηθεί δεν είναι μικρή αλλά ξεκινάει από το άτυπο πάρκινγκ στην αρχή της γέφυρας και φτάνει μέχρι λίγο πριν την πύλη του Νοσοκομείου.

 

«Είναι μια ρωγμή που δημιουργήθηκε από κάτω προς τα πάνω. Αυτό πρέπει να μας κινητοποιήσει και να εξετάσουμε αν συμβαίνει διότι υπάρχει θέμα με το υπέδαφος ή αν πρόκειται για κακοτεχνία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όλος αυτός ο δρόμος να είναι κούφιος από κάτω λόγω της διέλευσης των αγωγών της ΔΕΥΑΚ. Αν σταθεί κάποιος στην αρχή της γέφυρας θα καταλάβει τους κραδασμούς από τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι από κάτω δεν υπάρχει χώμα. Αυτό δεν πρέπει να το εξετάσουμε για να δούμε τι συμβαίνει;

 

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ανησυχητικές οι ρωγμές, ωραία, αλλά μπορούν να εξελιχθούν. Ας καθόμαστε να τις κοιτάμε… Κοιτάξτε και η γέφυρα κάποια στιγμή κάπως έτσι άρχισε δηλαδή με μικρή διάβρωση τότε…έχει γίνει πια θρύλος κάποιος ψαράς την είδε το είπε στους αρμόδιους, πήγαν κάποιοι το είδαν, το ξαναείδαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία και κάποια στιγμή η γέφυρα γκρέμισε.

 

Αυτό τουλάχιστον λέει η ιστορία, ότι γύρω στο 2013 ή και νωρίτερα ένας ψαράς είδε τη διάβρωση κι ενημέρωσε. Αν πιστέψουμε αυτό που λέγεται και αν το είδαν αρμόδιοι και είπαν ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος και μετά από πέντε χρόνια η γέφυρα έπεσε τότε θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

 

Επαναλαμβάνω δεν λέω ότι υπάρχει κανένας μεγάλος κίνδυνος ότι ο δρόμος θα ανοίξει σαν τριαντάφυλλο και θα καταπιεί αυτοκίνητα, αλλά θα πρέπει να καθησυχάσουμε τον κόσμο. Υπάρχουν και χειρότερα σημεία στο οδικό δίκτυο της Καβάλας αλλά πρέπει να μπει και αυτό σε πρόγραμμα συντήρησης. Δεν δικαιολογείται σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να έχουμε αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή. Να ανοίξει ο δρόμος έτσι δηλαδή σε τόσο μεγάλο σημείο», κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.