γράφει ο

Βασίλης Βελιάνος (Vas-Vel)

 

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ σημείωνε  πικρά,  σε κάποιο θεατρικό του έργο: «Είπαν πως η κυβέρνηση έχασε την εμπιστοσύνη του λαού και πρέπει να παραιτηθεί. Μα είναι τόσο δύσκολο,   να φέρουμε έναν άλλο… λαό στη θέση του;»

 

Σαν χθες θυμάμαι τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη να δίνει την… λύση στους επιχειρηματίες του τουρισμού.  Όταν  εκείνοι του παραπονέθηκαν,  πως δεν βρίσκουν προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους.

 

«Αυξήστε τους μισθούς τους και θα προσελκύσετε  υπαλλήλους». Αποφάνθηκε. Κι οι δυσαναπλήρωτες θέσεις,  έφεραν έναν… άλλο λαό στη θέση του… ιθαγενούς. Στον τουρισμό και την γεωργία κατά κόρον.

 

Η ιογενής πολυνομία στην Ελλάδα, το μόνο που πέτυχε   είναι η… ανομία! Πολιτικά  σ΄ αυτή τη χώρα  εξάλλου,   το χτίσιμο… των νόμων ξεκινούσε από τα… ρετιρέ. Με τα ρετιρέ,  να μετεωρίζεται στο κενό. Χωρίς υπό-ορόφους από κάτω!

 

Με τον  νόμο να αποτελεί συνηθέστατα  την … μπεσαμέλ. Για να ενσωματωθεί μέσα της  το παραθυράκι!

 

Η επιδοματική πολιτική,  έγινε  κεκτημένο δικαίωμα: Κυβερνήσεων και πολιτών. Στο όνομα του ενός κοινωνικού κράτους με ειδικές ανάγκες. 

 

Μετά την δήλωση του Υπουργού Οικονομίας  Πιερρακάκη, τρέμω στην ιδέα,  πως η εφορία περιόρισε την φοροδιαφυγή από το τριάντα  στο δεκαπέντε τοις εκατό!

 

Με τι επιδόματα θα ζήσουμε μωρέ αν κι αυτή η   θηλή  σταματήσει να βγάζει  γάλα; Πετρώνοντας και βγάζοντας αίμα στο ζούληγμα της;

 

Μέσα σε όλα, μας προκύπτει και μια…Υπουργική ιδέα επιπέδου … Λιάδα PASS.  Προκειμένου να  επιδοτηθεί από το κράτος ο συμπαθής κλάδος των ταξιτζήδων. Χαμηλώνοντας  τα κόμιστρα στις πιάτσες  των μπουζουξίδικων τα Σαββατοκύριακα  για να μην πιάνουν οι σκνίπες το τιμόνι!

 

Παρόλα αυτά,  στους  προαναγγελθέντες  ελέγχους της τροχαίας οι  δεκαπέντε στους εκατό οδηγούς,  πιστοποιούνται σε κατάσταση  βάρκα γιαλό. Και τουλάχιστον δέκα στους εκατό ελεγχόμενους οδηγούς,  δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης. Για φαντάσου να   μην μιλούσαμε για προαναγγελθέντες  ελέγχους;

 

Όπως προαναγγελθέντες -δια των διαρροών-  είναι και οι έλεγχοι των κελιών στα σωφρονιστικά καταστήματα. Για να προλάβουν οι… V.I.P. κρατούμενοι του ποινικού δικαίου,  να εξαφανίσουν τα απαγορευμένα τεκμήρια…διαβίωσης. Μα τους αδιάφθορους που διατάσσονται για αιφνίδιους ελέγχους να κατάσχουν ολόκληρα οπλοστάσια.

 

Το τραγικό  με τα τροχαία είναι,  πως και νεαρά παιδιά με δίπλωμα οδήγησης μακελεύονται  κατά συρροήν στους δρόμους. Αυτά τα διπλώματα άραγε δόθηκαν με τον νόμο ή ταχυδρομήθηκα στα σπίτια;

 

Κατά τα λοιπά επιδοτούμε τις γεννήσεις… Μην  περιορίζοντας τους  αναίτιους θανάτους  νέων παιδιών,  σε δρόμους καρμανιόλες.

 

Ο ένας μετά τον άλλο, οι σύλλογοι και τα σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο, εκδίδουν ανακοινώσεις.  φτάνοντας ακόμα και σε  απεργίες. «για τα μέτρα ασφαλείας, την έλλειψη προσωπικού,  την έλλειψη εκπαίδευσης» και άλλα  τινά στους κλάδους τους.

 

Ας είναι κάπου κατατεθειμένα όλα αυτά βρε αδερφέ  και στην  κακιά ώρα αυτός που θα φταίει για όλα θα είναι  ο Υπουργός και η Κυβέρνηση. Ο οποιοσδήποτε Υπουργός και η οποιαδήποτε κυβέρνηση.

 

Το  πιο φτηνό επίδομα που εξαγγέλθηκε ποτέ από κυβέρνηση,  είναι η καταβολή ενός ενοικίου. Και είναι φτηνό, μιας και το δηλωθέν  μέσο ενοίκιο είναι κάτω από τριακόσια  ευρώ! 

 

Πάμε στατιστική τώρα Οι ενοικιαστές,  είναι το είκοσι πέντε τοις εκατό του πληθυσμού. Κι άλλο ένα είκοσι πέντε τοις εκατό,  είναι οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα ακίνητά τους. Αθροιστικά το πενήντα τοις εκατό των πολιτών,  υποβάλλει ψευδείς δηλώσεις.

 

Η μεσαία τάξη  της χώρας υφίσταται μια ανελέητη  λεηλασία!  Διακόσια πενήντα πρατήρια -μόνο στο  επίπεδο της  Αττικής- έκλεβαν τους καταναλωτές στο ζύγι. Βάζοντας αέρα κοπανιστό στα ρεζερβουάρ τους. Τα συμβόλαια θανάτου στα ανταγωνιστικά κυκλώματα που  λυμαίνονται την αγορά εξάλλου  έφτασαν ή και ξεπέρασαν το  ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

Στις  πολεοδομίες της χώρας βασιλεύει το αζημίωτο. Και το   φακελάκι. Κατά περιπτώσεις δε  και το …τσουβαλάκι. Δασικές περιοχές αποχαρακτηρίζονται και τα δέντρα γίνονται απολιθωμένα!   Με εισαγωγή από την Κίνα.  Με το Κτηματολόγιο να μπαίνει εσχάτως με τα μπούνια και στα …γρηγορόσημα.

 

Οι χαλεποί καιροί,  απαιτούν αυξημένη παραγωγικότητα. Οι επίορκοι υπάλληλοι του δημοσίου,  αύξησαν τους κύκλους των εργασιών τους Εισάγοντας στο εθιμικό δίκαιο των καθηκόντων τους το ….αργόσημο!

 

Καταχωνιάζοντας στο βάθος των συρταριών τους εκκρεμότητες και υποχρεώσεις των πολιτών. Φτάνοντας τις υποθέσεις στα όρια της παραγραφής.

 

Η επιλεκτική αξιολόγηση φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ, συναντήθηκε και με τον ιδεολογικό της  τροφό στον Δήμο των Σερρών.  Την ώρα που οι  δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας  άφησαν κατά μέρος τα πανάκριβα μηχανήματα,  καθαρίζοντας χειρονακτικά τους δρόμους.

 

Γιατί -λένε-  τα ηλεκτρονικά σάρωθρα έχουν ενσωματωμένες συσκευές  γεωγραφικού εντοπισμού. Που  τους παρακολουθούν…

 

Κρατικές και δημοτικές  αστυνομίες δίνουν συχνά πυκνά τα διαπιστευτήριά τους  στο παζλ της διαφθοράς. Εσχάτως και οι ιδιωτικές αστυνομίες των εταιρειών security.  Οι φύλακες των οποίων κοιμούνται στην εργασία τους,  μην κατεβάζοντας τις μπάρες σε φυλασσόμενες(!!!)  κατά τα λοιπά διαβάσεις τραίνων.

 

Ντοπαρισμένος στον αθλητισμό είναι μόνο όποιος πιάνεται. Λένε οι άνθρωποί του. Με την ίδια λογική,  επίορκος είναι μόνο  ο δημόσιος υπάλληλος που πιάνεται.

 

 «Τσιγάρο ή υγεία;». Ήταν ένα από τα σλόγκαν της καρδιολογικής εταιρείας διαχρονικά. Με τους… αρειμάνιους καπνιστές να ανταπαντούν: «Την υγειά μας να έχουμε να καπνίζουμε όσο θέλουμε!» 

 

Με  το λαθραίο τσιγάρο να στερεί φόρους από το κράτος. Που οφείλει  να γιατρέψει μέσα από αυτούς και το ΕΣΥ του,  όσους μετατρέπουν την ζωή στους σε… εφήμερη!

 

Μια εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στην Θεσσαλονίκη, με καμιά τριανταριά συλλήψεις. Το ένα τρίτο από αυτές τις συλλήψεις ήταν ανήλικοι!  Δυστυχώς.

 

Βάλαμε στο παλμαρέ του κατηγορητηρίου της συμμορίας  και την ακροδεξιά πινελιά  που πάντα συγκινεί και ξανά προς τη δόξα τραβάμε.

 

Το κράτος κατά το συνήθειο του  διακτινίζει   τα μπαλάκια των ευθυνών στους γονείς και τους κηδεμόνες των παραβατικών παιδιών και πάμε γι άλλα.

 

Τέρμα και η απομάκρυνση των ενδοσχολικών χούλιγκανς κατά τις αποβολές τους από τα σχολεία τους. Θα παραμένουν στα σχολεία τους παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες! Διδάσκοντας και  πολεμικές τέχνες  στα νήπια υποπτεύομαι! Ε τι; Λάθος κάνω.

 

Αμφιβάλλω   πολύ αν ξέρει η δεξιά,  τι ποιεί η αριστερά σ΄ αυτή τη χώρα!

 

Συνοψίζοντας:

 

Οι πραγματικές εξουσίες του τόπου όλες τους σχεδόν έχουν ντυθεί την γραμματική… πρόθεση «ΠΑΡΑ»,  κατάσαρκα: Πάμε καταγραφή τώρα:   Παρά-κράτος, Παρά -οικονομία, Παρά -παιδεία, Παρά -εμπόριο, Παρά -τράπεζες, Παρά -πληροφόρηση, Παρά -πολιτική, Παρά -κυκλώματα, Παρά -εξουσία, Παρανομία, Παρά -θρησκευτικές οργανώσεις, Παρά -ακμή, Παρά -τρεχάμενοι,  Παρά -κοιμώμενοι, Παρά -φιλολογία, Παρά -χάραξη και ωχ αμάν-αμάν …

 

Άμα τελικά  αποφασίσουμε αυτό-αξιολογηθούμε  με αντικειμενικά…  κριτήρια,  έφτασε   η ώρα  νομίζω να χτίσει το κράτος μια φυλακή πέντε αστέρων παρακαλώ για να στεγάσει μέσα τους Έλληνες που περισσεύουν.  Αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα  να ζήσει τον μύθο της.