«Ο παραλογισμός συνεχίζεται» απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας στην ανακοίνωση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμά Αγγελόπουλου για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την κάλυψη προσωπικού στα ασθενοφόρα του νησιού.

Και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας συνεχίζουν: «…Με μια πρωτοφανή αυτή τη φορά ανακοίνωση, χαρακτηριζόμαστε  λίγο πολύ ως ατομιστές από τον κ. διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Άραγε που αποσκοπεί η επίθεση αυτή; Γιατί στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και όχι εναντίον της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας που ανήκει, η οποία μέχρι σήμερα δεν του έχει δώσει ούτε έναν οδηγό ασθενοφόρου; Κύριε διευθυντά, στη Θάσο οδηγούν ασθενοφόρο τέσσερις ή έξι οδηγοί; Γιατί αναφέρεστε μόνο στους τέσσερις; Γιατί δεν μας αποστέλλετε τα προγράμματα εργασίας ως οφείλετε να κάνετε; Τελικά γνωρίζετε τι είναι το ΕΚΑΒ; Ποιος ο ρόλος του στο σύστημα υγείας; Γιατί πρέπει το ΕΚΑΒ να λύσει τα χρόνια προβλήματα των Κέντρων Υγείας; Θεωρείτε τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Θάσου, μεγαλύτερα από αυτά που αντιμετωπίζουν τα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού Καβάλας; Θεωρείτε τους πολίτες του δήμου Παγγαίου και του δήμου Νέστου κατώτερης κατηγορίας; Μήπως τελικά θα έπρεπε το ΕΚΑΒ να παραχωρήσει διασώστες και στα Κέντρα Υγείας των παραπάνω Δήμων;  Πόσα αιτήματα κάνατε για πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών σας;

Στο σημείο αυτό σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό που μας αποδώσατε ‘’Αιδώς εν τέλει” για λόγους που εσείς καλά γνωρίζετε.

Κρίμα που χρησιμοποιείτε ένα  τέτοιο τεράστιο  θέμα  για προσωπικά οφέλη.

Για να τελειώνουμε:

1)Το ΕΚΑΒ, ως ο μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας, οφείλει και πρέπει, να στελεχώσει το νησί της Θάσου, με 12 πιστοποιημένους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διασώστες, που θα δημιουργήσουν έτσι τομέα ΕΚΑΒ στο νησί, αντάξιο των προσδοκιών του κάθε Θάσιου πολίτη αλλά και του κάθε επισκέπτη. Τομέας ΕΚΑΒ, με ένα άτομο δεν γίνεται. Παράλληλα πρέπει άμεσα να ενισχυθεί η δύναμη των διασωστών στο παράρτημα Καβάλας ,έτσι ώστε να μην μειωθεί η επιχειρησιακή του λειτουργιά στο χερσαίο τμήμα του νομού.

2)Το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας που επικαλείστε για τους Θάσιους, πρέπει να υπάρχει σε όλους του πολίτες του νομού και ευρύτερα όλης της Ελλάδος. Γι΄ αυτό φωνάζουμε, για αυτό ζητάμε από όλους να μας συμπαρασταθούν, γιατί το ΕΚΑΒ είναι ανεξάρτητο, είναι για όλους και δεν έχει  τοπικό τομέα κάλυψης όπως τα Κέντρα Υγείας .Αντί να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για ένα άτομο, που θα το στερηθεί μια ήδη προβληματική υπηρεσία, σε άλλο σημείο του νομού, βγείτε και καταγγείλτε τους υπευθύνους της υποβάθμισης σας. Ενώστε την φωνή σας με την δική μας. Ζητήστε επιτακτικά στην νέα προκήρυξη του ΕΚΑΒ, να συμπεριληφθεί και το νησί της Θάσου.

3)Οσο για την πρόταση σας για ανταλλαγή οδηγών κλπ,  θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι πουθενά δεν αναφέρετε ότι το ΕΚΑΒ οφείλει να καλύπτει τα κενά των Κέντρων Υγείας, παράλληλα σας τονίζουμε ότι στο ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ μετά την μετακίνηση του ενός στο νησί της Θάσου, υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου. Το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων, είναι επαγγελματίες διασώστες με καθηκοντολόγιο που προκύπτει από προεδρικό διάταγμα, και όχι τα  παιδιά για όλες τις δουλειές, μόνο έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζετε.

Τέλος απευθυνόμαστε στους συναδέλφους στο νησί της Θάσου.

 Συνάδελφοι ,ελπίζουμε κι ευχόμαστε να κλείσετε τα αυτιά σας σε φωνές που μόνο στόχο έχουν το διαίρει και βασίλευε, αλλά και την δημιουργία εντυπώσεων για ιδίο όφελος. Γνωρίζουμε καλά, όπως γνωρίζετε κι εσείς τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουμε όλοι μας καθημερινά, τις περισσότερες φορές με άθλια μέσα και συνθήκες, για να ανταπεξέλθουμε επάξια στο ρόλο μας, που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σας καλούμε να ενώσετε την φωνή απόγνωσης σας με την δική μας, έτσι ώστε να βρεθούν  λύσεις που να μην είναι πρόσκαιρες αλλά μόνιμες».