Θωμάς Αγγελοπουλος διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου: "Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο Κάποιοι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας να σκέπτονται και να ενεργούν σαν μια μικρή συντεχνιακή ομάδα και να στρέφονται εναντίον συναδέρφων τους, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με εφιαλτικές συνθήκες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου ανήκει στο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας και έχει επίσημα ενεργοποιηθεί με απόφαση ΔΣ εδώ και πέντε μήνες. Όπως και οι ίδιοι ομολογούν χρειάζονται 11 ως 12 οδηγοί – διασώστες για την ομαλή λειτουργία του. Υπάρχουν μόνο τέσσερα άτομα τα τελευταία τρία χρόνια που εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και είναι πραγματικά ευτύχημα (και όχι μόνο) που δεν συνέβη μέχρι τώρα κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο.

Χωρίς να επιδιώκω στείρες αντιπαραθέσεις θα ήθελα να επισημάνω επιγραμματικά στους εκπροσώπους του σωματείου:

Ότι οι συνάδερφοί τους στη Θάσο εργάζονται σε απαράδεχτες συνθήκες και στα όρια των αντοχών τους. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγηθούν τα ρεπό και οι κανονικές άδειές τους τα δυο τελευταία χρόνια. Εργάζονται μόνοι τους (ένας - ένας) στις βάρδιες και εξυπηρετούν επείγοντα, διακομιδές, εξιτήρια του Νοσοκομείου και δευτερογενείς μεταφορές. Κάνουν καθήκοντα τραυματιοφορέα και φύλακα στο ΚΥ Πρίνου. ‘Όταν γίνεται διακομιδή ή εξυπηρέτηση εξιτηρίου δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης δεύτερου ασθενοφόρου, με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
Ότι η Θάσος ανήκει στο Νομό Καβάλας, ότι ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και στη Θάσο, ότι οι Θάσιοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του νησιού δικαιούνται επίσης υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας. Τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια Αν, Μακεδονίας Θράκης την επισκέπτονται και φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες (70-80% του συνόλου). Ότι το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών είναι ιδιαίτερα σημαντικό
Ότι είναι ιδιαίτερα άδικοι με τους συναδέρφους τους αλλά και με τον Δ/ντη τους κ. Θ. Ζεκερίδη, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο σθεναρά αντιτάχθηκε μέχρι τέλους στην αναγκαία μετακίνηση του οδηγού – διασώστη Στράτου Πετρόπουλου. Να σημειώσω εδώ ότι πριν την μετάταξή του στο ΕΚΑΒ ο κ. Πετρόπουλος είχε σε κάθε θερινή περίοδο μετακίνηση στο ΚΥ Πρίνου με πάγια εντολή του εκάστοτε Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.
Ότι νομότυπο πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου με 4 άτομα είναι αδύνατο να γίνει και ότι είναι επίσης αδύνατο να μείνει η Θάσος χωρίς την δυνατότητα κίνησης ασθενοφόρου.

Εν τέλει σας προκαλώ να πράξετε ένα από τα δύο παρακάτω:

Να μας προτείνετε εγγράφως και ενυπόγραφα ένα πρόγραμμα 24ωρης κίνησης ασθενοφόρου που θα εξυπηρετείται από τέσσερα άτομα ή
Να μας παραχωρήσετε τέσσερις οδηγούς πληρώματα από το παράρτημα Καβάλας και εμείς αντίστοιχα θα σας παραχωρήσουμε τους τέσσερις της Θάσου μαζί με τον κ. Πετρόπουλο, στην Καβάλα. Θα πρότεινα η ανταλλαγή (αμοιβαία μετακίνηση ) να ισχύσει για δύο μόνο μήνες.

Είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση γιατί πρόγραμμα 24ωρης κίνησης με τέσσερα άτομα είναι άθλος (ίσως ανόητος).

 

Φιλικά

Ο ΔΝΤΗΣ ΚΥΠ

Αγγελόπουλος Θωμάς"